Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
NAKA obvinila dve osoby, ktorým poštou posielali anaboliká zo zahraničia
Zdielať na

NAKA obvinila dve osoby, ktorým poštou posielali anaboliká zo zahraničia

BRATISLAVA / Rok nelegálne obchodovali s látkami s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom. Teraz im hrozí až 12-ročný pobyt za mrežami. NAKA prerušila biznis dvom podnikavcom z Banskej Bystrice

​Národná kriminálna agentúra v priebehu minulého týždňa zasahovala na viacerých miestach v Banskobystrickom kraji. Počas policajnej akcie zadržali dvoch mužov. Tí mali od začiatku roka 2023 až do dňa, keď prebehla razia, prostredníctvom poštových doručovateľských služieb dovážať z Estónska a Litvy rôzne druhy nelegálnych látok s anabolickým alebo iným hormonálnym účinkom. Zásielky potom vo veľkom množstve posielali ďalším ľuďom.

"Národná kriminálna agentúra vykonala v dňoch 15. - 16. februára tohto roka realizáciu v súčinnosti s Kriminálnym úradom finančnej správy a ďalšími službami Policajného zboru - zásahová jednotka, kriminalistický technici a príslušníkmi Pohotovostnej motorizovanej jednotky," uviedol Roman Hájek, hovorca Prezídia Policajného zboru. 

Pri štyroch rôznych prehliadkach bytových a nebytových priestorov zaistili policajti 34-tisíc eur, kryptopeňaženku s nezistenou výškou sumy, rôzne mobilné telefóny a usb kľúče. Obvinení muži mali aj 40.000 kusov rôznych tabletiek a injekcií. "Obvinenie bolo vznesené 2 osobám, pričom na 1 osobu bol spracovaný podnet na vzatie do väzby, s čím sa stotožnil aj dozerajúci prokurátor," dodal Hájek.

"Okresný súd Banska Bystrica dňa 18. 2. 2024 vzal do väzby obvineného Andreja D. a to z dôvodu tzv. preventívnej väzby, to je z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. Nakoľko voči rozhodnutiu obvinený nepodal sťažnosť, tak toto je právoplatné," uviedol Vladimír Černota, hovorca Krajského súdu v Banskej Bystrici. V prípade preukázania viny im hrozí až 12-ročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy