Jasno
22°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Na základnej škole v Bratislave došlo k úniku chlóru
Zdielať na

Na základnej škole v Bratislave došlo k úniku chlóru

BRATISLAVA / Na Základnej škole Alexandra Dubčeka na Majerníkovej ulici v mestskej časti Dlhé diely došlo k úniku chlóru. Podľa informácií TV JOJ odborný zamestnanec školy manipuloval s flašou s chlórom.

​Krátko po 11.00 hodine došlo k uniku chlóru. Podľa informácií TV JOJ sa to stalo odbornému zamestnancovi školy pri manipulácii s chlórom v technickej miestnosti s bazénom v suteréne školy. "Do tejto miestnosti nemajú prístup učitelia ani žiaci. Jeden z pracovníkov v tejto miestnosti riedil chlór s inou neznámou látkou, v dôsledku čoho došlo k chemickej reakcii," uviedol vicestarosta mestskej časti Bratislava-Karlova Ves Branislav Záhradník.

Došlo k zraneniu pri manipulácii s bazénovou chémiou. Pre TASR to potvrdili z operačného strediska Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Na mieste boli 3 posádky hasičov, dokopy 11 zasahujúcich. Hasiči kontrolovali priestory školy pre koncentráciu chlóru v priestoroch. "Všetci žiaci, pedagogickí aj nepedagogickí pracovníci sú v poriadku, neboli ohrození na živote ani na zdraví, nevznikli žiadne materiálne škody a vyučovanie pokračuje. Príčiny chemickej reakcie budú predmetom vyšetrovania," dodal Záhradník.

Zraneného 53-ročného muža po manipulácii s bazénovou chémiou záchranári previezli do nemocnice so sťaženým dýchaním. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Petra Klimešová."OS ZZS SR vyslalo ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci do areálu školy na Majerníkovej ulici v Bratislave, odkiaľ bola hlásená jedna zranená osoba po výbuchu chlóru. Záchranári po prvotnom vyšetrení transportovali do nemocnice v Starom Meste 53-ročného muža so sťaženým dýchaním," uviedla Klimešová. "Pracovník bol z preventívnych dôvodov prevezený do jednej z bratislavských nemocníc, je pri vedomí a komunikuje," doplnil Záhradník Po ošetrení ho prepustili domov. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy