Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Šokujúci zvrat v prípade vyhrážok na Univerzite Komenského
Zdielať na

Šokujúci zvrat v prípade vyhrážok na Univerzite Komenského

BRATISLAVA / V prípade zásahu na Univerzite Komenského v Bratislave nastal zvrat. Podľa informácií TV JOJ mali zo šírenia poplašnej správy obviniť študentku, ktorá vyhrážky nahlásila.

​Namiesto skúšky strach, stres a evakuácia. Toto prežili v utorok 13. februára Farmácie a Manažmentu na Univerzite Komenského v Bratislave"V súvislosti so včerajším prípadom nahlásenia poplašnej správy Farmaceutickej fakulte Univerzity Komenského a Policajnému zboru prostredníctvom linky 158, vzniesol vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave III obvinenie 22-ročnej Laure D. z okresu Nové Zámky. Menovaná čelí obvineniu z trestného činu šírenia poplašnej správy," informovala bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Podľa informácií TV JOJ mala študentka v ten deň posledný termín skúšky. "Menovaná je v súčasnosti stíhaná na slobode, pričom v súlade so zákonom hrozí za takéto konanie v prípade preukázania viny pred súdom, trest odňatia slobody na jeden rok až päť rokov," priblížila polícia.

Fakultu ráno obsadilo po zuby ozbrojené komando, vyšetrovatelia či psovodi. Poplach spôsobila hrozba, že jeden zo študentov školu vystrieľa alebo ju vyhodí do vzduchu. S touto správou študentka ihneď utekala za profesorkou. "Oznamovateľke mal údajne informáciu poskytnúť neznámy muž, ktorého mali z fakulty vylúčiť," uviedla polícia.

Študenti sa pomaly usádzali do lavíc, keďže ich o pár minút čakala skúška, no všetko bolo nakoniec inak. Obrovský poplach spôsobila informácia o tom, že pred školou sa údajne jeden z bývalých žiakov vyjadril, že sa chystá zaútočiť na školu. Vraj preto, lebo ho vyhodili. "Že ho stretla pred školou, niečo jej povedal a ona prišla úplne vytrasená, že vraj hovoril po slovensky, ale tak s prízvukom, takže asi nie je Slovák. Čo sme počuli tak, že ani tá baba, ktorej to hovoril, ho nepoznala, že on tu bol študent a ho vyhodili a niečo či bombu, či strieľať," priblížil jeden zo študentov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy