Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž, ktorý sa mal vyhrážať na vysokej škole, bol údajne bývalý študent
Zdielať na

Muž, ktorý sa mal vyhrážať na vysokej škole, bol údajne bývalý študent

BRATISLAVA / Na miesto skúšky strach, stres a evakuácia. Univerzitu Komenského v Bratislave ráno v utorok 13. februára obsadilo po zuby ozbrojené komando, vyšetrovatelia či psovodi. Poplach spôsobila hrozba, že jeden zo študentov školu vystrieľa alebo ju vyhodí do vzduchu.

​Bolo krátko po 8 ráno, keď sa študenti Farmácie a Manažmentu na Univerzite Komenského pomaly usádzali do lavíc. Čakala ich totiž o pár minút skúška, no všetko bolo nakoniec inak. "Ten strach a stres tam určite bol lebo sme nevedeli o čo sa jedná samozrejme," opísala jedna zo študentiek. 

Pred školu prichádzalo jedno policajné auto za druhým. V jeden okamih ich to bolo asi 15. Celé okolie uzavreli. Desiatky policajtov pomaly obsadili takmer celú budovu. Niektorí boli od hlavy po päty ozbrojení. Na hlavách mali helmy, oblečené mali nepriestrelné vesty. Nechýbali vyšetrovatelia či psovodi. "Akonáhle nám povedali, že radšej by sme mali opustiť budovu tak sme išli von, stáli sme pred budovou chvíľku a potom nám prišli povedať, že by sme sa mali úplne odpratať," dodala študentka. "Poviem to asi tak, robí sa všetko to čo v takýchto situáciách sa robí. Áno dostali sme inštrukcie a postupujeme, podľa inštrukcii, ktoré nám dala polícia," opísal jeden z profesorov. 

Podozrivý študent údajne nebol Slovák

Podľa viacerých študentov, s ktorými sme sa rozprávali spôsobila obrovský poplach informácia o tom, že pred Univerzitou sa údajne jeden z bývalých žiakov vyjadril, že sa chystá zaútočiť na školu. Vraj preto, lebo ho vyhodili. Táto správa vystrašila dievčinu. Ihneď utekala za profesorkou. "Že ho stretla pred školou niečo jej povedal a ona prišla úplne vytrasená, že vraj hovoril po Slovensky, ale tak s prízvukom, takže asi nie Slovák. Čo sme počuli tak, že ani tá baba, ktorej to hovoril, ho nepoznala, že on tu bol študent a ho vyhodili a niečo či bombu, či strieľať," priblížil jeden zo študentov. 

Polícia pred poludním oficiálne informovala verejnosť, že študenti aj pedagógovia sú v bezpečí a žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Krátko po 12.00 hodine  desiatky policajtov z budovy Komenského odišli preč. "V súvislosti s predmetnou udalosťou bolo zo strany vyšetrovateľa Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave III začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia poplašnej správy," uviedla polícia. Polícia zatiaľ nezverejnila, či sa im podarilo niekoho zadržať. Verejnosť by sa to mohla dozvedieť už zajtra.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy