Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Pri zrážke auta s nákladiakom prišla o život 45-ročná žena
Zdielať na

Pri zrážke auta s nákladiakom prišla o život 45-ročná žena

BREZOLUPY / V pondelok 12. februára večer vyhasol na cestách trenčianskeho kraja ďalší ľudský život. Obeťou dopravnej nehody sa stala 45-ročná žena, ktorá sedela za volantom osobného auta. Zrazila sa s nákladiakom.

Tragická dopravná nehoda sa stala na ceste 1/9 pri obci Brezolupy. "Osobné auto prešlo do protismeru a došlo k skoro k čelnému nárazu s nákladným vozidlom," informoval Milan Holéci, znalec z odboru cestnej dopravy.

​Vodič nákladného auta sa snažil zrážke zabrániť a strhol volant prudko doprava. To však nepomohlo a nasledoval náraz. Za volantom osobného auta sedela 45-ročná žena. "Boli sme povolaní k nehode osobného a nákladného auta s jednou zakliesnenou osobou. Na vyslobodenie sme použili náradie. Žiaľ, doktor konštatoval exitus," priblížil Peter Mišinec, veliteľ zásahu HaZZ Bánovce nad Bebravou.

Vodič (40) nákladného motorového vozidla sa nezranil. "Dychová skúška u neho skončila s negatívnym výsledkom, u usmrtenej vodičky bude nariadená súdnolekárska pitva," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

"Bol to náraz vo vyššej rýchlosti, ten človek v aute má minimálnu šancu na prežitie," skonštatoval Holéci. Ručička tachometra v osobnom aute sa zasekla na hodnote 110 km/h. Svedkovia údajne vypovedali, že auto pred zrážkou nesvietilo a náhle prešlo do protismeru. Čo presne sa stalo vyšetrujú nielen policajti, ale aj znalec z odboru cestná doprava. Cestu na Trenčín sprejazdnili po vyše dvoch hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy