Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž obvinený z vraždy Andrey z Dubnice nad Váhom si mal vo väzení siahnuť na život
Zdielať na

Muž obvinený z vraždy Andrey z Dubnice nad Váhom si mal vo väzení siahnuť na život

NITRA / Tragický prípad vraždy matky dvoch detí, Andrey z Dubnice nad Váhom, má svoj koniec. Obvinený muž, ktorý ju zavraždil mačetou, si vo väzbe siahol na život.

Prví o tom informovali TV Noviny.sk. Išlo o jeho druhý pokus siahnuť si na život. Prvýkrát sa o to pokúsil už v lete krátko po útoku. Informáciu pre TV JOJ potvrdila aj hovorkyňa Zboru väzenskej a justičnej stráže Monika Kacvinská: "Môžeme potvrdiť, že dňa 7. februára 2024 došlo vo večerných hodinách v Ústave na výkon väzby a Ústave na výkon trestu odňatia slobody Nitra k samovražde obesením u 36-ročného obvineného." V stanovisku doplnila, že personál obvinenému poskytol prvú pomoc a bola privolaná aj rýchla zdravotná pomoc. 

Kompetentných sme sa pýtali či bol Ján po pokuse o samovraždu v nejakom špeciálnom režime. "Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je Zbor väzenskej a justičnej stráže oprávnený poskytovať bližšie informácie," vyjadrila sa. Obvinený sa chcel dostať koncom roka z väzby na slobodu. Žiadal aj to, aby trestné stíhanie zastavili. Argumentoval znaleckým posudkom, kde sa píše že trpí psychickou poruchou a z dňa vraždy si nič nepamätá. Jánovi hrozilo doživotie.

Tragédia sa odohrala vo štvrtok 29. júna 2023. Andrea išla na bicykli do práce. Ľudí v záhradkárskej osade o pol ôsmej ráno vyrušil krik. Muž podľa svedkov vytiahol mačetu a sekol ju do ruky a do tváre. Andreu potom zatiahol do kríkov. Stopy krvi boli ale aj na ceste. "Usvedčujú ho jednak priami svedkovia, kamerové záznamy, ale aj predbežné závery znaleckého dokazovania, kde boli nájdené zmiešané dna stopy obvineného a poškodenej. Aj na zbrani aj na ďalších stopách," uviedol špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Vyšetrovanie odhalilo, že muž Andreu niekoľko mesiacov prenasledoval. Skončil dokonca vo väzbe. Stíhanie ale museli zastaviť, pretože podľa znalca bol nepríčetný. Skončil na psychiatrii a potom ho prepustili. Výsledkom bola vražda. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy