Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Sestra obete vraždy z Dubnice nad Váhom: Policajti situáciu zľahčovali
Zdielať na

Sestra obete vraždy z Dubnice nad Váhom: Policajti situáciu zľahčovali

DUBNICA NAD VÁHOM (OKR. ILAVA) / "Moja sestra celé dni plače. Bojí sa, lebo sa do nej nejaký pomätenec chorobne zamiloval. Prenasleduje ju a obťažuje." To je citát zo statusu, ktorý na sociálnu sieť napísala sestra Andrey z Dubnice nad Váhom. Ide o ženu, ktorá sa stala obeťou brutálnej vraždy mačetou.

"Boli sme štyri sestry. Včera jeden psychopat brutálne zavraždil moju sestru, keď šla ráno do práce. Trápil ju a moju rodinu viac ako dva roky," takto začína svoj status na sociálnej sieti sestra 40-ročnej Andrey, ktorú brutálne zavraždil o štyri roky mladší Ján. Detailne opisuje aké trápenie im spôsoboval. Ťažké srdce má najmä na policajtov. "Policajti situáciu zľahčovali, hlavne, že sa dbá na práva páchateľov," pokračuje v statuse. Podľa sestry nebohej ženy sa na polícii počas výsluchov stávali terčom posmeškov, práve zo strany mužov zákona. Situáciu mali podľa nej zľahčovať. "Keď sme boli pred rokom a pol na výsluchu, vyšetrovateľovi prišli moje slová smiešne. Povedal, že prepáčte, ale to je ako z filmu," uviedla sestra nebohej ženy.

"Z doposiaľ zadovážených podkladov nebolo zistené pochybenie zo strany príslušníkov Policajného zboru SR alebo akékoľvek zanedbanie si povinností policajta. Napriek uvedeným skutočnostiam prezident Policajného zboru SR Štefan Hamran nariadil prezidiálnu kontrolu tohto prípadu," uviedla Zuzana Hrabovská (Prezídium policajného zboru SR).

Nielen samotná Andrea, ale celá jej rodina prežívala takmer dva roky hotové peklo. "Moja sestra celé dni plače, lebo sa bojí, lebo sa do nej nejaký pomätenec chorobne zamiloval. Prenasleduje ju a obťažuje," napísala sestra nebohej. Páchateľa podľa jej slov policajti vypočuli až potom, keď ho rodina nebohej sama zadržala. "Keby ste toho pomätenca videli, nikdy by ste to o ňom nepovedali. Taký neškodný, nenápadný milý mladík. Herec bol výborný. Sofistikovaný," uviedla. Podľa psychiatričky ale páchateľ presne vedel, čo robí. "Bolo to plánované, čakal ju tam, určite mal pripravený nejaký scenár," priblížila psychiatrička Darina Hrabovská. Ten mu žiaľ vyšiel. Matku dvoch detí surovo dosekal mačetou.

​K prípadu sa na sociálnej sieti vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová. Tá už o tom hovorila aj s prezidentom policajného zboru. "Považujem za mimoriadne potrebné tento prípad, vrátane konania príslušných orgánov, riadne prešetriť a prijať opatrenia, aby sme ako spoločnosť dokázali účinne chrániť ženy zažívajúce násilie a najmä, aby sme mu dokázali predchádzať," napísala prezidentka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy