Polojasno
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zistenia TV JOJ k tragédii na škole: Žiak podpálil autá vo firme, kde brigádoval. Do školy prišiel s benzínom
Zdielať na

Zistenia TV JOJ k tragédii na škole: Žiak podpálil autá vo firme, kde brigádoval. Do školy prišiel s benzínom

BRATISLAVA / TV JOJ sa podarilo zistiť nové informácie k tragickému prípadu, ktorý v sobotu (1. júla) otriasol jednou z bratislavských škôl. Tragédia sa stala na Skalickej ulici, ide o strednú školu, ktorá patrí k škole pre nadané deti na Teplickej ulici. Žiak v nočných hodinách podpálil časť školy. Neskôr po incidente zomrel.

​Podľa informácií TV JOJ išlo o 18-ročného bezproblémového žiaka a športovca s výborným prospechom. V sobotu v noci v škole na prvom poschodí rozlial pravdepodobne benzín vo viacerých miestnostiach, vrátane zborovne, ktorá je úplne zdemolovaná. Zničené sú aj ďalšie miestnosti na poschodí. Pri zapálení horľaviny došlo k explózii. Žiak mal vo firme, kde zhoreli ráno autá, brigádovať. Potom, ako ich polial a zapálil, sadol na skúter a prišiel do školy. Škola je už odpojená od elektriny aj plynu. Motív zatiaľ nie je známy. 

Podľa informácii TV JOJ rodičia nahlásili v noci, že bol nezvestný, lebo sa nevrátil domov. Ide o tú istú školu, ktorú navštevoval aj žiak, ktorý zastrelil v Teplárni dvoch LGBTI+ ľudí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy