Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Tragédia v Bratislave: Na gymnáziu sa podpálil žiak
Zdielať na

Tragédia v Bratislave: Na gymnáziu sa podpálil žiak

BRATISLAVA / Na bratislavskom gymnáziu došlo v sobotu (1. júla), v ranných hodinách, ku tragédii.

Školu na konci školského roka podpálil žiak, ktorý následne pri čine sám zahynul. O prípade ako prvý informoval denník Štandard. Žiak podpálil prvé podlažie školy na Skalickej ulici. Ide o strednú školu, ktorá patrí k škole pre nadané deti na Teplickej ulici. Mladík podľa polície ešte krátko pred tým, ako prišiel do školy, podpálil aj niekoľko áut v areáli jednej z firiem na Pestovateľskej ulici. Zapálil tam šesť áut a pred areálom ďalších osem. Po Bratislave sa mal pohybovať na skútri, ktorý neskôr odstavil pri škole. Do nej sa dostal cez okno, ktoré rozbil a vyšplhal naň po rebríku. 

Podľa informácií šlo o bezproblémového žiaka, ktorý predmety zvládal na výbornú. Mal 18 rokov a zostával mu ešte jeden rok na gymnáziu. 

Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium na Teplickej ulici v Bratislave je štátna škola. Bola prvou a dlho aj jedinou školou na Slovensku, ktorá sa špecializovala na vzdelávanie nadaných detí. V médiách sa negatívne vyskytla aj vlani v októbri po tom, ako jej žiak zastrelil pred podnikom Tepláreň na Zámockej ulici v Bratislave dvoch LGBTI+ ľudí.

"Pracovali sme na hudbe, išli sme si zapáliť von z garáže a zrazu sme počuli nejaké buchnutie. Myslel som si, že sa prevrátil kontajner. No obzreli sme sa a videli sme, ako šľahajú plamene, tak sme zavolali záchranku. Stalo sa to okolo druhej v noci, lebo viem, že sme kvôli tomu nestihli nočný vlak. Všade bol čierny dym, hasiči prišli do 15 minút," priblížil svedok Patrik. 

"Príslušníci Hasičského a záchranného zboru po uhasení požiaru spozorovali v zhorených priestoroch telo muža bez známok života. Privolaný súdny lekár na mieste konštatoval smrť," spresnila hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Jana Šimunková. Zisťovateľ príčin požiaru uviedol, že požiar bol vytvorený úmyselne. "Môžeme potvrdiť, že sme na tiesňovej linke 155 prijali informáciu o tom, že po uhasení požiaru bolo nájdené uhorené telo," priblížila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

Pozrite si mimoriadny brífing k nočnej tragédii v bratislavskej škole, vysielaný na spravodajskej JOJ 24 :

Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy