Polojasno
20°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Náraz auta odhodil kolobežkárku do niekoľkých metrov. Skončila v nemocnici
Zdielať na

Náraz auta odhodil kolobežkárku do niekoľkých metrov. Skončila v nemocnici

MICHALOVCE / V Michalovciach sa dopoludnia zrazila kolobežkárka s autom. 20-ročná bankárka mala namierené do práce, keď ju na priechode pre chodcov zmietol z cesty vodič. Silný náraz ju odhodil na niekoľko metrov od vozidla. Na kolobežke pritom na priechode nemala čo robiť.

Kolobežkárku zrazilo auto priamo na priechode pre chodcov. Stalo sa to na frekventovanej ceste. "Išla kolobežkárka po priechode, ja som jej dal prednosť a druhé auto v pravom pruhu do nej narazilo," priblížil vodič dodávky. 62-ročný vodič, ktorý mladú ženu zrazil, si ju vraj vôbec nevšimol. A tak zrážke už nedokázal zabrániť. "On si na poslednú chvíľu dal prednosť vodičke na elektrickej kolobežke, ja som už nestihol brzdiť, len som strhol volant," povedal vodič auta. "Som len z banky počula silný náraz. Som sa pozrela cez otvorené dvere a kričím, že naša Laura leží na zemi," poznamenala kolegyňa zrazenej ženy.

K zranenej žene okamžite pribehli svedkovia nehody, ktorí jej poskytli prvú pomoc. Následne si ju do opatery vzali záchranári a previezli ju do nemocnice. "Tiekla jej z hlavy krv a chúďa bude asi dosť ubolené, lebo letela asi 3-4 metre," dodal vodič dodávky. "Momentálne je zdravotný stav pacientky stabilizovaný. Nateraz zostáva hospitalizovaná v nemocnici," uviedla Bianka Krejčíová, PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia. "Každé ráno a ešte aj v zime chodila na kolobežke a sa jej nič nestalo. Až dnes taký osudný," doplnila kolegyňa zrazenej ženy.

Podľa polície sa vodič Seatu pravdepodobne plne nevenoval vedeniu vozidla a sledovaniu situácie v cestnej premávke, následkom čoho došlo k zrážke. Presné okolnosti nehody však vyšetruje. "Účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške. Tá však prítomnosť alkoholu u ani jedného nepotvrdila," ozrejmila Lenka Ivanová, hovorkyňa krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach"Je mi to ľúto, dúfam, že dievčaťu nebude nič," dodal vodič auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy