Skoro jasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nové skutočnosti o tragédii staršieho páru: Vedľa tela našli zbraň
Zdielať na

Nové skutočnosti o tragédii staršieho páru: Vedľa tela našli zbraň

RUSKOV / Obcou Ruskov v pondelok 5. februára popoludní otriasla dvojitá tragédia. O život prišiel starší manželský pár a vedľa nich našli aj strelnú zbraň. Polícia začala trestné stíhanie pre dva skutky.

Na mieste boli kriminalisti do neskorej noci. Tí zaisťovali stopy. "V pondelok 5. januára popoludní bolo v jednom z rodinných domov nájdené telo muža a ženy bez známok života so strelnými poraneniami v oblasti hlavy a brucha," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová. Manželský pár opísal aj ich sused. "Boli to obaja veľmi zlatí ľudia. Ona robila na pošte, bola výborná vedúca na pošte. No a ten pán bol automechanik, bol to super automechanik," opísal.

​Dôvod vraždy zatiaľ nie je známy, no podľa prvotných informácií mala prísť zrejme prvá o život žena a neskôr aj jej manžel. Práve vedľa neho bola nájdená aj zbraň, z ktorej sa pravdepodobne strieľalo. "Až samotná pitva ukáže a vyšetrovanie či sa jedná o skutok jednotlivca alebo či tam bolo aj cudzie zavinenie," doplnil obhliadajúci lekár Oto Mižík.

Vyjadrila sa aj psychiatrička

Podľa medializovaných informácii bol 63-ročný muž pravdepodobne vážne chorý, no či to súvisí s tragédiou sme sa zatiaľ nedozvedeli. "Motiváciu k tomu, prečo sa to stalo sa už asi nikdy nedozvieme, pretože dokonané samovraždy sú vždy zahalené rúškom tajomstva. Čo je tá posledná kvapka, ktorá pretečie pohár a vedie človeka k takémuto rozhodnutiu nevieme, pretože to je porucha inštinktu. Človek sa naopak o svoj život bojí, nechce oň prísť," tvrdí psychiatrička Danica Caisová.

Policajti okolnosti prípadu vyšetrujú ako vraždu a nedovolené ozbrojovanie. Bližšie a podrobnejšie informácie zatiaľ neposkytli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy