Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Bývalí policajti a syn ex-poslanca sa ocitli na súde za únos a vydieranie
Zdielať na

Bývalí policajti a syn ex-poslanca sa ocitli na súde za únos a vydieranie

BANSKA BYSTRICA / Na Špecializovanom trestnom súde v Banskej Bystrici sa 31. januára začal proces s dvomi bývalými policajtmi a synom ex-poslanca za SNS. Rudolf Púčik mladší si podľa obžaloby mal objednať únos brata zámožného podnikateľa. Do akcie sa zapojili Sýkorovci, vrátane dvoch policajtov. Žiadali výkupné dva milióny korún.

​Do únosu pri jazere Guláška v roku 2008 mali by podľa obžaloby okrem Sýkorovcov zapletení aj dvaja v tom čase aktívni policajti. Objednávateľom mal byť syn ex-poslanca za SNS Rudolf Púčik mladší. "Začalo sa pojednávanie proti trom osobám za obzvlášť závažný zločin vydieračského únosu a iné," informovala Katarína Kudjáková, hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu.

Ľudia od Sýkorovcov sa zahrali na policajnú hliadku s majákmi, brata zámožného podnikateľa zo Senca vylákali na stretnutie. Muža a jeho priateľku zviazali a od podnikateľa žiadali dvojmiliónové výkupné. Ten nezaplatil, bol na dovolenke v Chorvátsku, a tak únoscovia nechali dvojicu na poli. "Väčšina osôb je právoplatne odsúdená, dodatočne sa podarilo stotožniť ďalšie osoby a rovnako aj osobu objednávateľa," uviedol Michal Šúrek, prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Trojica obžalovaných na úvod urobila vyhlásenie. Tvrdia, že sú nevinní. Syn ex-poslanca, ktorý má byť objednávateľom celého únosu, si aktuálne vo väzení odpykáva 6-ročný trest za drogovú trestnú činnosť. Za vydieračský únos hrozí v prípade dokázania viny 12 až 20-ročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy