Polojasno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Obyvateľov bytovky vydesil požiar. Zranili sa dve osoby
Zdielať na

Obyvateľov bytovky vydesil požiar. Zranili sa dve osoby

ROŽŇAVA / Obrovské plamene a hustý dym sa v pondelok 22. januára ráno valil z jedného z bytov na rožňavskom sídlisku. Na Mierovej ulici v Rožňave došlo k požiaru bytu v štvorpodlažnej bytovke. Hasičom sa požiar podarilo dostať pod kontrolu, pri udalosti sa zranili dve osoby, ktoré sa nadýchali splodín horenia. V súvislosti s požiarom v bytovke v Rožňave začala polícia trestné stíhanie. 

Ľudí z celého vchodu museli evakuovať hasiči. Dve ženy sa nadýchali splodín horenia, záchranári ich previezli do rožňavskej nemocnice. "Po príchode hasičov už horel celý byt. Požiar je už lokalizovaný, hľadajú sa skryté ohniská a termokamerou sa monitoruje celý priestor," priblížil riaditeľ Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Rožňave Martin Kaprál. Na mieste udalosti zasahovali profesionálni hasiči z Rožňavy i Dobšinej aj dobrovoľní hasiči z Plešivca.

​Požiarom bol zasiahnutý jeden byt, ktorý úplne vyhorel, ďalšie dva nad ním ostali silno zadymené. Pravdepodobnou príčinou vzniku požiaru je manipulácia s otvoreným ohňom. Nakoľko má ísť o zberateľku letákov, v byte sa nachádzalo obrovské množstvo papiera, požiar sa teda šíril rýchlo. "Došlo k nadýchaniu splodín horenia majiteľkou bytu, ktorá pravdepodobne nechala bez dozoru neuhasenú sviečku, od ktorej sa zrejme zapálil horľavý materiál," dodal Kaprál.

V súvislosti s požiarom v bytovke v Rožňave začala polícia trestné stíhanie 

Predbežnú škodu vyčíslili na 100-tisíc eur. "Príslušníci Policajného zboru okolie horiaceho objektu zabezpečili a na mieste obmedzili vstup neoprávneným osobám do jeho blízkosti. Z priestorov obytného domu boli evakuované všetky osoby, ktoré sa tam v čase vypuknutia požiaru nachádzali," informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že osoby, ktoré sa nadýchali splodín horenia, boli ošetrené posádkami rýchlej zdravotnej pomoci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy