Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Spolužiakom povedal, že ich vystrieľa. Obvinený mladík už pozná svoj rozsudok
Zdielať na

Spolužiakom povedal, že ich vystrieľa. Obvinený mladík už pozná svoj rozsudok

TRENČÍN / Študent školy umeleckého priemyslu v Trenčíne, ktorý sa vyhrážal svojim spolužiakom, že ich vystrieľa, je už doma. Sudca okresného súdu rozhodol, že ho budú stíhať na slobode. Neustále ho monitorujú.

V sprievode svojej mamy a starého otca, so školskou taškou na chrbte a najmä s monitorovacím náramkom na nohách. Takto ochádzal spred budovy okresného súdu v Trenčíne domov 18-ročný Peter. "Obvinený bez predchádzajúceho slovného a fyzického konfliktu pred svojimi spolužiakmi uviedol, že chodí na strelnicu a má zbraň, konkrétne revolver. Tento prinesie do školy a vystrieľa to tam. Taktiež povedal, že história sa zopakuje," uviedla vedúca Oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. 

Zo školy priamo na policajnú stanicu

Zo školy ho previezli na políciu a tam aj zostal. Mladíka obvinili z prečinu násilia proti skupine obyvateľov. "Prokurátor podal návrh na väzbu pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti," povedal hovorca Krajskej prokuratúry v Trenčíne Marián Sipavý. Po celú cestu na súd si zakrýval tvár a komunikovať odmietol. Sudca o jeho vine ešte nerozhodol a tak ďalšiu noc strávil v cele. Napokon súd mladíka do väzby nevzal. Na nohu mu nasadili monitorovací náramok. 

"Osobe sú v rámci monitoringu uložené nejaké obmedzenia," vysvetlila úradníčka Krajského súdu v Trenčíne Alena Gulánová. "Sudca mu uložil povinnosť zdržiavať sa doma s tým, že mu dal niekoľko výnimiek. Týka sa to napríklad účasti na maturitnej skúške. Prezenčnú formu výučby v škole má zakázanú," doplnil hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

Obvinený sľúbil nápravu svojho správania

Obvinený sudcovi sľúbil, že povedie riadny život a zaručili sa za neho aj starí rodičia. Vo väzbe neskončil aj preto, lebo podľa súdu nejde o kriminálne narušenú osobu a v škole sa nedopúšťal fyzického násilia. "Podľa správy lekára zhoršený stav obvineného súvisel s preťažením povinnosťami v škole, v obydlí obvineného bola vykonaná domová prehliadka, pri ktorej neboli nájdené žiadne strelné zbrane," uzavrel Tarabus. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy