Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Video: Žiadna nehoda, ale vyčíňanie náboženského fanatika
Zdielať na

Video: Žiadna nehoda, ale vyčíňanie náboženského fanatika

PIEŠŤANY / Žiadne drogy, alkohol, mikrospánok či dopravná nehoda. Ale šialený čin náboženského fanatika. Bulharovi, ktorý začiatkom januára zdemoloval pumpu pri Trnave, to vraj hovoril jeho vnútorný hlas. Pred policajtmi dokonca vykrikoval "AL*H AKB*R" a narobil im poriadne problémy. Informáciu ako prvý priniesol portál STARTITUP.

Hovoril mu to hlas v hlave

​Všetko najprv vyzeralo ako nehoda. Auto zišlo z diaľnice a rozmetalo stojany na tankovanie. Rozbitá ostala aj čerpacia stanica a z auta zostala len kopa šrotu. Bol zázrak, že sa nikomu nič nestalo. Auto vletelo na pumpu takmer v rýchlosti 180 kilometrov za hodinu. Šofér nebrzdil a o život mohlo prísť až 13 nevinných ľudí. "Niekoľko 100 metrov pred zjazdom na benzínovú stanicu si z pravého pruhu do ľavého nadbehol tak, aby mal istotu, že sa trafil do odbočky. Vyplýva z toho jednoznačný úmysel jeho konania," opísal bezpečnostný expert, Radovan Bránik.

Policajti po nehode zadržali 28-ročného Mitka z Bulharska. Na povrch vyplávali šokujúce informácie. Vyplýva to z anonymizovaného súdneho uznesenia. Bulhara po nehode obvinili zo všeobecného ohrozenia. "Počas výsluchov sa muž so zmeneným menom správal zvláštne, miestami mal neprítomný pohľad a z času na čas vykríkol „AL*H AKB*R“. Keď sa ho vyšetrovateľ spýtal, prečo to vykrikuje, odpovedal, že mu to hovorí hlas v hlave," znelo v uznesení. 

Policajtom sa pokúsil ujsť

"Nemyslím si, že je pochybnosť o tom, že ide o osobu zdravú, ktorá môže mať nejaký typ poruchy, ale určite nie taký, ktorý by mu bránil byť zodpovedný za to čo robí," povedal Bránik. Bulhar po jednom z výsluchov keď ho viezli od vyšetrovateľa dokonca policajtom ušiel. Keď vystupoval z auta sa hliadke vytrhol a to aj napriek tomu, že mal na rukách putá. Vraj chcel, aby ho policajti zabili.

 "Po 10 minútach ho dobehli policajti, pričom kládol aktívny odpor a opakovane sa pokúsil o útek. Chcel, aby ho hliadka pri úteku zabila. Údajne to bol dôvod na útek, lebo chcel zomrieť, vraj mu to znovu hovoril nejaký vnútorný hlas v jeho hlave. Neustále hovoril o novom živote. Vraj ten starý je zlý," uvádzalo sa ďalej v uznesení. "Jeho úmysel a ochota zomrieť a nechať sa zabiť je preukázateľná," dodal Bránik.

Všetko to môže byť len divadlo pred súdom

Cudzinca vraj benzínka pritiahla náhle. Podľa bezpečnostného analytika môže Bulhar hrať divadlo, aby sa vyhol prísnejším paragrafom. "Prirovnal k tomu, ako keď človek pocíti náhle nutkanie, napríklad keď pocíti hlad. Jednoducho ho ten pocit prepadol. Bol to impulz, také nutkanie, jednoducho tam ísť na čerpaciu stanicu. Nevedel to inak vysvetliť," znelo ďalej v uznesení. 

Bulhar je aktuálne vo väzbe. Takto ho zo súdu bralo špeciálne vycvičené komando ozbrojené od hlavy až po päty. Vyšetrovatelia zbierajú ďalšie dôkazy a čakajú aj na znalecké posudky. Po ich záveroch sa totiž môže stať, že na Slovensku budeme mať oficiálne prvého muža, ktorý chcel spáchať atentát.

​Zábery z miesta zrážky a príchod Bulhara na súd:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy