Oblačno
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Žena, ktorá bodla svojho manžela do hrude, si vypočula rozhodnutie o väzbe
Zdielať na

Žena, ktorá bodla svojho manžela do hrude, si vypočula rozhodnutie o väzbe

KOŠICE / O vzatí do väzby 27-ročnej Radoslavy rozhodoval dnes sudca mestského súdu. Ešte v utorok bodla nožom svojho muža a potom odišla aj s deťmi z bytu preč, pričom havarovala.

Obvinená Radoslava v stredu 17. januára prišla na súd v sprievode policajnej eskorty a so sklonenou hlavou. Na otázky novinárov nereagovala. Žena mala v jednom z bytov na Železničiarskej ulici v Šaci v noci okolo 2 hodiny bodnúť nožom svojho o rok staršieho manžela. "Krik, šramot, ale to bolo také bežné som myslel, že to odniekiaľ zvonku ide, že nebolo to také konkrétne odkiaľ by to šlo," opísal sused.​

Žena potom nasadla do auta, zobrala aj svoje deti a vydala sa do Košíc, pričom po pár kilometroch havarovala, to všetko pod vplyvom alkoholu. Žena odišla aj z miesta nehody, no policajti ju v krátkom čase zadržali a už aj čelí obvineniu. V dychu jej namerali 0,69 promile alkoholu. Na zistenie prítomnosti iných návykových látok jej odobrali biologický materiál. 

"Košický policajný vyšetrovateľ 27-ročnú ženu obvinil zo zločinu ublíženia na zdraví a zároveň spracoval podnet na jej podanie do vyšetrovacej väzby," uviedla Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Sudca mestského súdu o návrhu rozhodoval viac ako hodinu, napokon obvinenú do väzby vzal. Ženu vypátrali na jednej z ulíc v Šaci. Zadržali ju a obmedzili na osobnej slobode. 

"Sudca pre prípravné konanie mestského súdu Košice vzal do tzv. Preventívnej väzby Radoslavu H. obvinenú zo zločinu ublíženia na zdraví pretože existuje dôvodná obava, že bude pokračovať v trestnej činnosti," informovala Anna Pančúrová, hovorkyňa košických súdov. Rozhodnutie mestského súdu právoplatne nie je, obvinená sa voči nemu odvolala a tak rozhodnúť bude musieť krajský súd. Obvinenej Radoslave v prípade dokázania viny hrozí až 12-ročné väzenie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy