Polojasno
12°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zdemoloval čerpaciu stanicu. Muž sa v nebezpečnej rýchlosti rútil z diaľnice
Zdielať na

Zdemoloval čerpaciu stanicu. Muž sa v nebezpečnej rýchlosti rútil z diaľnice

TRNAVA / Mladý vodič, ktorý včera na diaľnici D1 zdemoloval čerpaciu stanicu bude mať čo vysvetľovať. Okrem škôd, ktoré napáchal, mu policajti v aute našli podozrivé veci. Podľa našich informácií malo ísť o drogy. Vyšetrovateľ zároveň začal trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia.

​Do tankovacích stojanov čerpacej stanice na odpočívadle diaľnice D1 Červeník v smere na Trnavu narazil vo štvrtok 4. januára vo vysokej rýchlosti 28-ročný Bulhar na osobnom aute Volvo V40 s nemeckými evidenčnými číslami. Pri náraze zariadenia úplne rozmetal, ich trosky poškodili okolostojace autá i vchodové dvere a interiér čerpacej stanice.

Krátko pred 13:00 hodinou mal, z doposiaľ nezistených príčin, zísť z diaľnice na odpočívadlo Červeník a vo vysokej rýchlosti naraziť do tankovacích stojanov čerpacej stanice. S autom nakoniec skončil až na neďalekom parkovisku. Polícia incident rieši ako trestný čin všeobecného ohrozenia. Informovala o tom trnavská krajská policajná hovorkyňa Zlatica Antalová. "Celkové škody na majetku boli predbežne vyčíslené na viac ako 200-tísic eur," uviedla.

V aute mal mať drogy

Policajti cudzinca podrobili dychovej skúške, s negatívnym výsledkom, no bola mu odobratá krv. Prvotné informácie o mikrospánku sa nepotvrdili. Pri nehode nebol nikto zranený. "Pri prehliadke vozidla policajti našli a zaistili aj viaceré predmety, ktoré by mohli súvisieť s trestnou činnosťou," povedala Antalová. To či pred jazdou užil aj drogy, ktoré mu mali nájsť v aute zatiaľ nie je známe. Cudzinec skončil v cele policajného zaistenia. Rovnako nie je jasné ani to z akého dôvodu prudko strhol volant. Viac informácií vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie policajti zatiaľ neposkytujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy