Oblačno
17°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Kňaz mal organizovať sexuálne orgie a zabrániť pomoci človeku v bezvedomí. Súd o jeho treste už rozhodol
Zdielať na

Kňaz mal organizovať sexuálne orgie a zabrániť pomoci človeku v bezvedomí. Súd o jeho treste už rozhodol

Zdroj: TASR

VARŠAVA / Kňaza vzali do väzby pre zločiny počas údajných sexuálnych orgií a z neposkytnutia pomoci človeku v ohrození života alebo zdravia. Poľský denník Gazeta Wyborcza v septembri roku 2023 informoval, že v auguste toho roka organizoval kňaz homosexuálne orgie na svojej fare s účasťou ďalších duchovných a prostitúta.

Kňaz Tomasz Z. nepodal pomoc pri týchto stretnutiach mužovi, ktorý údajne stratil vedomie a zdravotníkom zabránili, aby mu potrebnú pomoc poskytli. Nakoniec musela zasahovať polícia. Po vyšetrovaní miestna prokuratúra vzniesla proti kňazovi tri obvinenia. "Tri z nich sa týkajú zločinov opísaných v zákone proti narkománii a súvisia s podaním drog, jedno z týchto obvinení sa týka aj zločinov proti sexuálnej slobode a mravnosti," informoval hovorca prokuratúry pre PAP. Prokuratúra neposkytla podrobnosti o sexuálnom obvinení, trest maximálne osem rokov väzenia.

Prokuratúra dôrazne odmietla správy médií, že muž v bezvedomí bol prostitút. Uviedla, že na spomínanej akcii sa zúčastnili traja muži: Tomasz Z., muž, ktorý upadol do bezvedomia, a tretí, ktorý privolal pomoc. Hovorca prokuratúry neinformoval, ako podozrivý reagoval na obvinenia. Oznámil však, že Tomasz Z. poskytol obšírne vysvetlenia. Súd napriek tomu pre závažnosť skutku a obavy z podvádzania rozhodol o dvojmesačnej väzbe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy