Jasno
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vyšetrovanie záhadnej smrti mladého muža v Prešove pokračuje. Pred súdom vypovedal znalec
Zdielať na

Vyšetrovanie záhadnej smrti mladého muža v Prešove pokračuje. Pred súdom vypovedal znalec

PREŠOV / Na prešovskom súde pokračovalo pojednávanie v prípade zabitia priateľa. O život prišiel mladý muž. Pitva preukázala mnohé vnútorné poranenia, ktoré mu mali spôsobiť masívne vnútorne krvácanie.

​K smrti 29-ročného muža z Nitry došlo v byte na piatom poschodí na jednom z prešovských sídlisk. Pitva odhalila viacero zranení a polícia vtedy začala v prípade trestné stíhanie pre zločin zabitia.

V stredu 10. januára na súde okrem iných vypovedali aj obhliadajúci lekár a znalec patológ, ktorý bol poverený pitvou tela nebohého. Podľa neho k smrti došlo tak, že mladíkovi niekto fyzicky ublížil. "Bezprostrednou príčinou smrti bol šok po vykrvácaní pri sériových zlomeninách siedmeho až jedenásteho rebra vľavo," informoval súdny znalec Martin Kováč.

Na lavici obžalovaných sedí človek, s ktorým nebohý žil a u ktorého žil v jednej domácnosti spolu s jeho matkou. Ráno sa vraj zobudil na to, že jeho priateľ ťažko dýcha. "Nevedel sa nadýchnuť. To bolo ani nie že chrčanie, proste híkal," priblížil Martin D, obžalovaný zo zabitia.

Obžalovaný pred súdom na predošlom pojednávaní priznal, že spolu žili sedem rokov a mali intímny vzťah. V to ráno sa mu vraj snažil pomôcť. Volal záchranárov a poskytol mu podľa pokynov prvú pomoc, vrátane masáže srdca. Odpoveď na otázku, či mohlo vtedy dôjsť k polámaniu rebier, dal v stredu znalec. "Povedali mi, že do nejakých siedmich centimetrov sa mám snažiť stláčať ten hrudník," uviedol obžalovaný Martin. "Zo súdnolekárskeho hľadiska išlo o násilné úmrtie po napadnutí druhou osobou," doplnil Kováč.

Obžalovaný akúkoľvek vinu za smrť priateľa odmieta. Jeho obhajca poukázal na ostatnom pojednávaní na to, že polícia neskúmala ani jeho matku, ktorá je už dnes po smrti a nezaoberala sa ani tým, či nebohý Michal nevyšiel z bytu von a zranenia, ktoré mal, mu nemohli byť spôsobené inde.

V stredu na súde ale vypovedala matka nebohého mladíka. Tá potvrdila, že vzťah ich syna s dnes obžalovaným mužom rodina neprijala. Hlavným dôvodom mala byť jeho násilnícka povaha. "Raz mi v noci volal, či môžeme prísť po neho do toho bytu. Nikdy nepovedal presnú príčinu, čo sa medzi nimi stalo. Mne ale stačilo, že mi ukázal nejaké fotky, mal po tele modriny," priblížila matka nebohého.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy