Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Súd rozhodol o väzbe pre kuchára Jozefa, ktorý mal priateľke vyrezať srdce
Zdielať na

Súd rozhodol o väzbe pre kuchára Jozefa, ktorý mal priateľke vyrezať srdce

BRATISLAVA / Obvinený Jozef, ktorý podľa policajného vyšetrovateľa pred pár dňami brutálne zavraždil svoju partnerku v bratislavskom Ružinove, si na súdne pojednávanie počká vo väzbe. Pred malou chvíľou o tom rozhodol prvostupňový súd v Bratislave. Obvinený muž sa po ohavnom čine skrýval. Polícia ho vypátrala v pivnici v obytnom dome v Ružinove.

​Rozhodovanie o väzbe sa začalo o pol štvrtej poobede. Trvalo približne hodinu. Obvinený Jozef vychádzal z Justičného paláca s ozbrojenou eskortou krátko pred pol 5. "Sudkyňa pre prípravné konanie po vypočutí obvineného, s oboznámením sa s obsahom spisu, rozhodla, že sa v plnom rozsahu stotožňuje s návrhom prokurátora, na vzatie obvineného do väzby, z takzvaných útekových a preventívnych dôvodov," uviedol prokurátor Peter Pilár.

K samotnému motívu brutálnej vraždy či k príčine smrti sa prokurátor vyjadriť nechcel. A to z toho dôvodu, aby nezmaril samotné vyšetrovanie a rôzne ďalšie úkony, ktoré stále prebiehajú. "Sme v začiatkoch trestného konania, tak nebudem sa bližšie vyjadrovať k procesnému hľadisku. Ja by som možno skôr, ak dovolíte, vyzval verejnosť, aby bola zdržanlivá, platí nejaká prezumpcia neviny, uvidíme ako sa konanie bude ďalej vyvíjať, aby bola zdržanlivá a nevyvolávala zbytočné vášne," povedal obhajca obvineného Dávid Béreš.

Obvinený Jozef je vyučený mäsiar. Podľa výpovedí susedov so svojou priateľkou Patríciou, nemali práve idylický vzťah. To čo sa udialo v noci z 3. na 4. januára je niečo nepochopiteľné. Jozef mal Patríciu brutálnym spôsobom zniesť zo sveta. Vybral jej vnútorné orgány a hodil ich do vedra vedľa postele. Vyrezal jej časť zo stehna aj tváre. Potom sa dal na útek. Niekoľko hodín sa ukrýval. Policajti ho napokon vypátrali v jednej z pivníc v bratislavskom Ružinove. Obvinený je z vraždy za čo mu hrozí až doživotie. Nie je vylúčené, že sa skutok ešte prekvalifikuje.

Rozhodnutie je právoplatné. Obvinený Jozef sa rozhodol nevyužiť možnosť podať sťažnosť. Zostáva tak stíhaný väzobne.

Jozefa priviezli na súd:

​​Správu budeme aktualizovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy