Polojasno
14°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Muža, ktorý bol nezvestný od Štedrého dňa, našli. Pátranie sa skončilo tragédiou
Zdielať na

Muža, ktorý bol nezvestný od Štedrého dňa, našli. Pátranie sa skončilo tragédiou

PREŠOV / Úspešne, ale s tragickým koncom sa skončila pátracia akcia po 39-ročnom mužovi. Jeho nezvestnosť ohlásili presne na Štedrý deň. Na Prvý sviatok vianočný sa do pátrania pustili aj dobrovoľníci z Pátracieho tímu Východ. Podarilo sa im ho nájsť o necelé 3 hodiny, no už bolo neskoro.

"Pátranie bolo vyhlásené 24.12. o 16-tej hodine," informoval Jozef Galeštok, veliteľ Pátracieho tímu východ. Dobrovoľníkov z Pátracieho tímu oslovila rodina 39-ročného muža. Do pátrania sa pustili na miestach, kde bol mladý muž naposledy videný. Za necelé tri hodiny od pátrania sa im podarilo v potoku v časti Solivar objaviť nehybné telo. Privolaní záchranári mu už ale nedokázali pomôcť.

"Vyrazili sme na posledné miesto, kde bola nezvestná osoba videná. Pátranie bolo úspešné, žiaľ, osoba sa našla bez známok života," dodal Jozef Galeštok. "Obhliadajúci lekár namieste predbežne vylúčil cudzie zavinenia. Nariadil však pitvu, ktorá určí presnú príčinu smrti muža," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Šéf Pátracieho tímu východ upozorňuje aj ľudí, aby ľudia ohlasovali nezvestnosť čím skôr, keď majú podozrenie, že sa mohlo niečo stať. Zvyšuje to šance na záchranu v prípade, že sa človek dostal do problémov už z akýchkoľvek dôvodov. "Polícia preveruje všetky okolnosti, za akých došlo k úmrtiu 39-ročného Prešovčana," dodala Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy