Skoro jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Pri nehode zomrela učiteľka zo škôlky. O jej život bojovali desiatky minút
Zdielať na

Pri nehode zomrela učiteľka zo škôlky. O jej život bojovali desiatky minút

KOŠECA (OKR. ILAVA) / V obci Košeca smútia za obľúbenou učiteľkou z materskej školy. 55-ročná Mária včera večer tragicky zahynula pri dopravnej nehode, keď sa na výjazde z obce zrazili dve autá. Záchranári o jej život bojovali desiatky minút.

K tragickej zrážke dvoch osobných vozidiel došlo na križovatke ciest v obci Košeca v časti Nozdrovice. Obe autá šoférovali ženy a viezli sa v nich samy. "K dopravnej nehode došlo tak, že vodička vozidla Dacia Sandero jazdila smerom od obce Ladce na Ilavu. Počas toho, ako chcela vozidlom odbočiť vľavo, došlo k zrážke s protiidúcim vozidlom Honda City," informovala hovorkyňa KR PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Vodička vozidla už nemala žiadnu šancu zrážke zabrániť. Žiaľ, práve jej sa stal silný náraz osudným. "Pri našom príjazde na miesto udalosti sa potvrdila informácia, že jedna osoba sa stále nachádza vo vozidle," uviedol veliteľ zásahu Martin Miko. "55-ročná vodička, ktorej nedalo prednosť protiidúce auto pri odbočovaní, utrpela ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla," ozrejmil prehliadajúci lekár Milan Prelovský.

Ťažké zranenie utrpela aj vodička druhého vozidla, ktoré sa po zrážke prevrátilo na bok. "Naša posádka sa plne venovala osobe z vozidla, ktorej bolo nasadená vákuová dlaha na dolnú končatinu a krčný golier," dodal veliteľ zásahu. "54-ročná vodička Dacie Sandero bola so zlomeninou ľavej nohy prevezená do nemocnice. Bol u nej vykonaný odber krvi za účelom zistenia požitia alkoholických nápojov," povedala hovorkyňa.

55-ročná Mária, ktorú miestni poznali ako obľúbenú učiteľku v materskej skole, nemala podľa našich informácií zapnuté bezpečnostné pasy a podľa svedkov pri vychádzaní z obce nejazdila predpísanou 50-kou. Čo presne sa stalo vyšetrujú aj dopravní znalci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy