Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Vodič nákladiaka zrazil len 19-ročného chodca. Z miesta ušiel
Zdielať na

Vodič nákladiaka zrazil len 19-ročného chodca. Z miesta ušiel

TVRDOŠÍN / Život 19-ročného chodca si vyžiadala tragická dopravná nehoda, ktorá sa stala v piatok (8. 12.) na ceste I/59 v Tvrdošíne. Nákladný automobil návesom zachytil mladíka, ktorý svojim zraneniam na mieste podľahol.

Na danom úseku si domáci často skracujú cestu. "Neznámy vodič nákladného auta mal pravou zadnou časťou návesu zachytiť 19-ročného chodca," informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

Kamionista z miesta nehody odišiel. Zranenému mužovi neposkytol ani prvú pomoc. A pokračoval v jazde. K ťažko zranenému mužovi prišli hasiči z Tvrdošína aj zdravotníci. "Po dopravnej nehode vodič nákladného automobilu z miesta nehody s automobilom odišiel bez splnenia si povinností účastníka dopravnej nehody. Po vozidle a vodičovi bolo ihneď vyhlásené pátranie. Na zistenie prítomnosti alkoholu alebo iných návykových látok u nebohého chodca bola nariadená pitva," uviedla Kremeňová.

Po nehode bol frekventovaný hlavný ťah do Poľska zablokovaný na viac ako dve hodiny. Tvorili sa niekoľko kilometrové kolóny. "Ďalšie okolnosti, miera zavinenia a presná príčina sú predmetom vyšetrovania," doplnila Kremeňová.

Učitelia aj spolužiaci spomínajú na mladého muža v dobrom, na kameru však nechceli hovoriť. Od pondelka budú so spolužiakmi nebohého mladíka, ktorí to ťažko prežívajú, pracovať školskí psychológovia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy