Jasno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Matkovrah si vypočul na súde rozsudok. Tvrdil, že mal halucinácie
Zdielať na

Matkovrah si vypočul na súde rozsudok. Tvrdil, že mal halucinácie

BANSKA BYSTRICA / Okresný súd v Banskej Bystrici dnes popoludní rozhodoval o väzbe pre 30-ročného Tomáša z Rimavskej Soboty. Polícia ho obvinila z vraždy 62-ročnej matky. Mal na ňu zaútočiť a brutálne ju dobiť v byte, kde spolu bývali. Muž má násilnú minulosť, už bol odsúdený aj za nebezpečné vyhrážanie.

​​Tomáša (30) eskortovali na banskobystrický okresný súd vo štvrtok 7. decembra popoludní. Do budovy vchádzal s putami na rukách, na otázky prečo zaútočil na svoju matku reagoval bez emócií, vraj mal halucinácie. Obvinenia sú natoľko závažné, že prokurátor žiadal pre mladého muža väzbu.

Obvinený muž napadol a brutálne dobil 62-ročnú matku v byte v Rimavskej Sobote. Tá krátko pred tým volala Tomášovmu otcovi, vraj sa bála, že syn niečo spraví. Keď prišli na miesto policajti, Tomáš na nich vytiahol nôž. Žene žiaľ už pomôcť nedokázali.

"Ona bola dobrá žena, chodili sme spolu venčiť," povedala obyvateľka bytového domu. "Pitva potvrdila, že žena utrpela zranenia spôsobené 30-ročným synom," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Sudca rozhodol o tom, že Tomáša budú stíhať väzobne a to pre obavu z pokračovania v trestnej činnosti aj možný útek, keďže mu hrozí vysoký trest. Už v minulosti bol odsúdený za nebezpečné vyhrážanie a mal aj psychické problémy. "Je to právoplatné, ani jedna zo strán nepodala sťažnosť," dodal prokurátor Marek Kostor. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy