Polojasno
21°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
V byte našli mŕtvu ženu. S ňou tam bol aj podozrivý muž
Zdielať na

V byte našli mŕtvu ženu. S ňou tam bol aj podozrivý muž

RIMAVSKÁ SOBOTA / Polícia vyšetruje smutný prípad z Rimavskej Soboty. V byte na druhom poschodí prišla o život 62-ročná žena. Ľudia sú presvedčení o tom, že jej ublížil jej 30-ročný syn. Ten chcel s nožmi v ruke zaútočiť aj na hasičov, ktorí na pokyn polície násilím vylomili dvere.

Do jedného z bytov na rimavskosobotskom sídlisku vyslali v utorok, 5.decembra, krátko popoludní niekoľko policajných hliadok ako aj hasičov. Podľa informácií TV JOJ totiž na tiesňovú linku volal muž, ktorý mal podozrenie, že jeho príbuzná je v ohrození. Policajti tušili, že sa dovnútra nebudú vedieť dostať. Pomohli im hasiči. "Byt sme museli otvoriť špeciálnym násilím. Po otvorení bytu na nás z bytu vybehol útočník, ktorý mal v ruke 2 nože," povedal veliteľ zásahu Július Siviček. 

Policajti však bleskovo zareagovali a 30-ročného Tomáša spacifikovali. Nikomu zo zasahujúcich policajtov, ani hasičov neublížil. V byte ale našli bezvládne telo ženy. Išlo o mamu mladého muža. Pani Viera mala viaceré vážne zranenia, najmä na hlave. "Nejavila známky života. Okamžite sme začali s oživovaním a privolali sme posádky RZS," uviedol Július Siviček. "Záchranári u 62-ročnej ženy konštatovali exitus," informovala hovorkyňa operačného strediska Petra Klimešová. Vyšetrovanie tohto tragického prípadu prevzal krajský vyšetrovateľa z BB. Podozrivý muž je stále zadržaný. Medzi susedmi sa povrávalo, že Tomáš svoju mamu zavraždil. Naznačili, že bol k nej zlý. 

Polícia bude konkrétnejšia po vykonaní pitvy a výsluchu syna nebohej ženy. "Nie je vylúčené, že na mieste došlo k násilnému skutku. Polícia prípad dokumentuje, a vzhľadom na prebiehajúce úkony, nie je možné nateraz poskytnúť viac informácií," potvrdila informáciu hovorkyňa Krajského riaditeľstva policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy