Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Ďalšia mailová hrozba. Anonym nahlásil, že v škole vybuchne bomba
Zdielať na

Ďalšia mailová hrozba. Anonym nahlásil, že v škole vybuchne bomba

BRATISLAVA / Hrozba útoku na školách stále trvá. Po tom, ako bezpečnostné zložky prehľadali po výhražnom maili gymnáziá, sa vo štvrtok 7. decembra študenti vrátili. Výhražné emaily vo štvrtok dostala aj škola v Banskej Bystrici. Polícia po autorovi stále pátra.

​Študenti gymnázia Alberta Einsteina sa vo štvrtok po voľne, ktoré v stredu dostali pre bombovú hrozbu, vrátili do lavíc. "Pocity mám divné, ale verím policajtom na našej škole," uviedol jeden zo žiakov. "Keď sme sa dozvedeli, čo to bolo, tak mi behal mráz po chrbte," doplnila žiačka.

Výhražný mail poslal anonym vedeniu gymnázia v utorok. Žiadal v ňom 10 miliónov v Bitcoinoch. Napísal, že ak ich nedostane, je pripravený na Mikuláša vraždiť. Z tohto dôvodu žiakov okamžite posielali domov. Okrem gymnázia v Petržalke prehľadali aj viacero škôl v rámci celého Slovenska. "6. decembra malo z 54 škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja 22 dištančné vzdelávanie, 11 bolo udelené riaditeľské voľno, jedna mala mimoškolské aktivity a zvyšok škôl fungoval normálnym prezenčným režimom," informovala Lucia Forman, hovorkyňa BSK.

​Zatiaľ čo študenti sa vo štvrtok opäť učili prezenčne, bezpečnostné zložky majú plné ruky práce pátrania po anonymovi, ktorý sa vyhrážal masakrom, za čo si môže dlhé roky posedieť za mrežami. "Robíme všetko pre to, aby sme v krátkej dobe vedeli identifikovať pisateľa týchto mailov. Veľmi intenzívne komunikujeme so zahraničnými partnerskými policajnými a spravodajskými jednotkami," informoval špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Pre anonymné vyhrážky vo štvrtok zasahovali policajti aj na jednej základnej škole v Banskej Bystrici

Škola dostala výhražný mail počas piatej hodiny, vyučovanie okamžite prerušili a deti s učiteľmi sa presunuli do telocvične. Budovu ohradili páskami a všetky priestory prehľadávali policajti aj psovod so špeciálne vycvičeným psom. Žiadne podozrivé predmety v škole nenašli. Pre žiakov si potom prišli rodičia. V piatok bude vyučovanie pokračovať, no škola prijala potrebné bezpečnostné opatrenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy