Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pri odvoze papiera sa do lisovacej časti dostal 50-ročný muž
Zdielať na

Pri odvoze papiera sa do lisovacej časti dostal 50-ročný muž

BRATISLAVA / V Bratislave sa vo štvrtok o 7.15 h pri odvoze papiera dostal do lisovacej časti vozidla 50-ročný muž. Informovala manažérka externej komunikácie bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Zuzana Balková.

Bolo krátko po siedmej hodine ráno, keď v Devínskej Novej Vsi spadol 50-ročný muž z kontajnera určeného na papier priamo do lisovacieho zariadenia smetiarskeho auta. "Na mieste udalosti zasahovala posádka RZP Dúbravka. Pacient bol v spolupráci s hasičským a záchranným zborom vyslobodený z vozidla OLO a bola mu poskytnutá urgentná zdravotná starostlivosť. Následne bol s devastačnými poraneniami dolnej končatiny prevezený do nemocnice Bory," informovala hovorkyňa bratislavských záchranárov Darina Schreková. Jeho zranenie spôsobil pád do smetiarskeho auta. Lis nebol v čase incidentu zapnutý, pretože vozidlo nebolo dostatočne naplnené odpadom.

Muž je v stabilizovanom stave. Zdravotnícke zariadenie sa bližšie k prípadu odmietlo vyjadriť. Zamestnanci spoločnosti OLO kontrolujú voľným okom podľa interných pravidiel všetky nádoby pred výsypom. "Žiaľ, nemali možnosť vidieť tohto človeka vzhľadom na to, že bol zrejme zasypaný hŕbou papiera," informovala manažérka externej komunikácie bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) Zuzana Balková.

Podobná udalosť sa stala presne pred 8 mesiacmi, a to na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. Vtedy smetiarske auto zlisovalo muža. Ten však na mieste zraneniam podľahol. "Nás táto situácia opäť mrzí. My sme hneď po aprílovej mimoriadnej tragédii komunikovali s organizáciami, ktoré sa starajú o ľudí bez domova. Terénni pracovníci komunikovali ľuďom bez domova, aby neprespávali v kontajneroch, pretože je to nebezpečné," uviedla Balková. "Ľudia bez domova nemajú veľa možností, kde by sa pred zimou a chladom mohli ukryť. Máme veľmi málo sociálnych služieb, akými sú napr. nocľahárne alebo útulky," doplnila Alexandra Kárová, výkonná riaditeľka OZ Vagus. 

Papier v zbernej nádobe je tak pre ľudí bez domova izolantom pred zimou. "Snažíme sa ich upozorňovať na rôzne riziká, ktoré im hrozia. Keď ste už dlhodobo na zime, v tej chvíli je pre nich dôležité, aby boli v teple a dúfajú, že sa im nič nestane," uviedla Kárová. OLO plánuje nakúpiť termokamery, aby sa do budúcna predišlo podobným incidentom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy