Zatiahnuté
17°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Požiare dvoch rodinných domov založila 79-ročná dôchodkyňa. Dôvodom bola pomsta
Zdielať na

Požiare dvoch rodinných domov založila 79-ročná dôchodkyňa. Dôvodom bola pomsta

BARTOŠOVA LEHÔTKA / Polícia už pozná meno podpaľača, ktorý pred dvomi týždňami založil požiare dvoch rodinných domov v Bartošovej Lehôtke pri Žiari nad Hronom. V jednom z nich dokonca spali dve staršie ženy a pred plameňmi v poslednej chvíli unikli. Prípad je šokujúci, za požiarmi stála 79-ročná dôchodkyňa.

"Bol to šok pre všetkých, že horeli dva domy," uviedla starostka obce Erika Maceková Forgáčová. Tak si na noc spred dvoch týždňov spomína starostka obce, v noci pohltili plamene hneď dva rodinné domy na rôznych uliciach. V jednom dokonca v tom čase spali dve dôchodkyne, pred plameňmi unikli iba zázrakom. Teraz prišiel ešte väčší šok, polícia obvinila zo založenia požiarov miestnu seniorku.

"79-ročná žena bola obvinená pre všeobecné ohrozenie a poškodzovanie cudzej veci," informovala hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. To, že to nebola náhoda, bolo polícii jasné už v deň požiaru. Ženu, ktorú obvinili, dokonca zachytili priemyselné kamery, ako v osudnú noc kráča po ulici aj s bandaskami s horľavinou. Motívom mala byť pomsta, seniorka mala údajne spory o pozemky práve s majiteľmi domov, ktoré podpálila.

"79-ročná žena úmyselne zapríčinila požiare rodinných domov v obci Bartošova Lehôtka. Spôsobila škody za viac ako 110-tisíc eur," dodala hovorkyňa. Obvinená seniorka pritom podľa katastra prepísala svoj dom na príbuzných ešte pred mesiacom, preverujú, či to nesúviselo s jej plánom. Po prevalení prípadu sme už dôchodkyňu v Bartošovej Lehôtke nenašli, podľa miestnych odišla k príbuzným.

Dve staršie ženy, ktoré dlhé roky spolu bývali v dome, ktorý vyhorel, sú nateraz u rodiny, domov sa vrátiť nemôžu. Susedia prejavili obrovskú vlnu solidarity, zorganizovali brigádu a dočasne prekryli strechu. Pomôcť sa snaží aj obec, ktorá zorganizovala zbierku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy