Jasno
19°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Smrť ženy v Rimavskej Sobote vyšetrujú ako vraždu. Byt museli otvoriť násilím
Zdielať na

Smrť ženy v Rimavskej Sobote vyšetrujú ako vraždu. Byt museli otvoriť násilím

RIMAVSKÁ SOBOTA / Smrť 62-ročnej ženy, ktorej telo bolo nájdené v utorok (5. 12.) v jednom z bytov v Rimavskej Sobote, polícia vyšetruje ako obzvlášť závažný zločin vraždy. Byt, v ktorom k skutku došlo, museli hasiči otvoriť násilím, vo vnútri bol muž s nožom, ktorého polícia spacifikovala a zadržala. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

​Informáciu o náleze tela staršej ženy v jednom z bytov na ulici Ludvika Slobodu v Rimavskej Sobote prijala polícia na linke 158 v utorok krátko popoludní. Zásah polície si vyžiadal aj súčinnosť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru. V byte sa nachádzal aj 30-ročný muž, ktorý nereagoval na výzvy otvoriť dvere, hasiči preto byt otvorili násilím.

Krajský vyšetrovateľ obvinil 30-ročného Tomáša – syna nebohej ženy. Čo sa dialo v byte, polícia zatiaľ nekonkretizuje. Podľa informácií TV JOJ sa ale zúfalej žene podarilo skontaktovať s príbuzným, ktorému zrejme povedala, že jej syn ubližuje. Ten zalarmoval policajtov. Krvavú tragédiu, ktorá sa stala za dverami, stále pripomína policajná páska. 30-ročný Tomáš tu mal násilím držať svoju mamu. Na tiesňovú linku mal volať ich príbuzný.

Policajti búchali, no Tomáš dvere neotvoril. Nakoniec ich násilím vypáčili hasiči. Stretli sa však zoči voči ozbrojenému mužovi. Vtedy zakročili policajti. "Muž s nožom v ruke naznačoval útok voči zakročujúcim policajtom v uniforme, nerešpektoval ich výzvy. Muža sa hliadke podarilo spacifikovať, zadržať a zabrániť tak jeho ďalšiemu konaniu," uviedla hovorkyňa banskobystrickej polície Petra Kováčiková. Policajti mali informácie, že v byte došlo ku napadnutiu 62-ročnej pani Viery. Našli ju v izbe ležať na zemi, už, žiaľ, nejavila žiadne známky života.

Už od prvej chvíle policajti pracovali aj s verziou, že zomrela násilnou smrťou. Potvrdila to aj pitva. "Krajský vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy," dodala hovorkyňa. Z tohto zločinu už obvinili jej 30-ročného syna. Jej kamarátka naznačila, že mal v minulosti problémy s drogami. Iní nám hovorili, že v poslednej dobe dosť popíjal. Dokonca, že mal svojej mame aj ublížiť.

Pýtali sme sa hovorkyne, či bol Tomáš pod vplyvom drog, alebo alkoholu. Uviedla, že "táto skutočnosť je predmetom skúmania". Obvineného Tomáša budú s najväčšou pravdepodobnosťou stíhať väzobne. Rozhodne však o tom sudca Okresného súdu Banská Bystrica v najbližších dňoch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy