Jasno
22°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Horeli rodinné domy: Požiar bol založený úmyselne
Zdielať na

Horeli rodinné domy: Požiar bol založený úmyselne

BARTOŠOVA LEHÔTKA / Pri nočnom požiari dvoch domov zasahovalo 19 hasičov. Kým hasili jeden požiar, o chvíľu sa objavil ďalší.

V obci Bartošova Lehôtka v okrese Žiar nad Hronom došlo v noci z piatka 24. novembra na sobotu k požiaru dvoch rodinných domov. Na mieste zasahovalo 13 profesionálnych hasičov zo Žiaru nad Hronom, Zvolena a Banskej Bystrice. Zvyšných šesť dobrovoľných hasičov bolo z Bartošovej Lehôtky. Hasiči boli k požiaru privolaní v nočných hodinách. "Onedlho vznikol ďalší požiar o trochu ďalej. Oba sa nám podarilo lokalizovať a zahasiť," informoval František Páleník z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiari nad Hronom. Pri požiari sa nikto nezranil, na jednom z rodinných domov zhorela celá strecha.

V jednom z domov v tom čase spali dve staršie obyvateľky. Duchaprítomný sused ich bežal zobudiť a pomohol im von. Mali obrovské šťastie, že pred rozširujúcimi sa plameňmi stihli uniknúť. "Zhoreli dva domy, nevieme nič, sú tu kriminalisti. Druhý tam na konci zhorel úplne," povedala majiteľka domu. Druhý horiaci dom bol v tom čase prázdny, majitelia ho využívali ako chatu. 

Požiar bol založený úmyselne

Polícia aktuálne vyšetruje príčinu požiaru. Založené boli úmyselne. "Polícia vykonala obhliadku miesta činu a za účelom vyhľadávania akcelerátorov horenia bol na mieste aj policajný psovod so špeciálne cvičeným psom. V súčasnosti polícia vykonáva všetky úkony k stotožneniu totožnosti osoby páchateľa, a teda aj k objasneniu požiarov," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková. 

Privolaní boli k požiaru rodinného domu, neskôr začal horieť i druhý dom v inej časti obce. "Išlo o rodinný dom, v ktorom sa nachádzali dve osoby, ktoré o požiari nevedeli. Tieto osoby policajná hliadka zobudila a boli následne vyvedené von do bezpečia," uviedla hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy