Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajt, ktorý vystrelil na milenca svojej ženy, do väzby nepôjde. Na súde mal slzy v očiach
Zdielať na

Policajt, ktorý vystrelil na milenca svojej ženy, do väzby nepôjde. Na súde mal slzy v očiach

KOŠICE / Na mestskom súde v Košiciach rozhodovali o väzbe pre policajta, ktorý zaútočil na milenca svojej ženy. Sudca sa s návrhom prokurátora nestotožnil a dôvod na väzbu nevidel.

Policajt mal byť v tom čase mimo služby a po príchode domov prichytil svoju priateľku v posteli s milencom. Muži sa mali najskôr medzi sebou pohádať, potom policajt poškodeného zbraňou udrel a až neskôr vystrelil. Guľka mu zasiahla ľavé predkolenie.

Obvinený policajt všetko oľutoval a v očiach mal aj slzy. "Mne je to ľúto, veď ja som nechcel ublížiť poškodenému, bohužiaľ, taká sa stala situácia, aká sa stala, keď pristihnete svoju priateľku negližé s iným," povedal obvinený policajt. "Vyšetrovateľ inšpekčnej služby obvinil policajta z východného Slovenska z trestného činu ublíženia na zdraví," informovala hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby MV SR Andrea Dobiášová.

Prokurátor spracoval aj podnet na väzobné stíhanie. "Podali sme na obvineného návrh na vzatie do väzby z dôvodov obavy, že by ovplyvňoval svedkov, ale najmä z obavy, že by pokračoval v trestnej činnosti," uviedol krajský prokurátor Gabriel Huszár. Sudca sa s návrhom prokurátora nestotožnil a obvineného do väzby nevzal.

"Uvedený dôvod sudca neuznal, pretože táto obava neplynie zo spisu doteraz zabezpečených dôkazov," avizovala hovorkyňa košických súdov Anna Pančúrová. Sudca nevidel ako dôvodnú ani obavu z toho, že by obvinený pokračoval v trestnej činnosti. "Podávame sťažnosť a pokúsime sa, aby krajský súd obvineného vzal do väzby alebo aspoň nahradil väzbu dohľadom mediačného a probačného úradníka," dodal krajský prokurátor. Mužovi v prípade dokázania viny hrozí za ublíženie na zdraví až 5-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy