Skoro jasno
23°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Autom prešiel holuba, polícia ho obvinila. Vták údajne zažil traumatický šok
Zdielať na

Autom prešiel holuba, polícia ho obvinila. Vták údajne zažil traumatický šok

Zdroj: TASR

TOKIO / Atsushi Ozawa polícia obvinila z použitia auta na zabitie holuba obyčajného, ​​ktorý podľa veterinárov zomrel na traumatický šok. Pre niektorých sú holuby druhom operených priateľov, pre iných sú to potkany s krídlami, ktorých trusom špatia historické budovy. O udalosti informoval The Guardian.

V Japonsku sa však holuby údajne stali obeťami zločinu. Polícia totiž zatkla tokijského taxikára pre podozrenie, že úmyselne vošiel do kŕdľa vtákov a jedného z nich zabil. O prípade píše The Guardian.

Podozrivý Atsushi Ozawa (50) "použil svoje auto na zabitie obyčajného holuba, ktorý nie je lovnou zverou" v japonskom hlavnom meste minulý mesiac a bol zatknutý za porušenie zákonov na ochranu voľne žijúcich živočíchov, povedal hovorca tokijskej polície Agence France-Presse. Podozrivý polícii povedal, že narazil do vtákov, pretože "cesty sú pre ľudí. Je na holuboch, aby sa vyhli autám“. Uvádzajú to miestne médiá.

Zatiaľ čo v Japonsku je možné legálne loviť obmedzený počet loveckých holubov, ich divokých mestských bratrancov možno zabíjať iba vtedy, ak sú preukázateľne na obťaž. Príkladom je poškodenie úrody či dobytka a aj to len so súhlasom miestnych úradov. Podľa japonských médií taxikár po tom, čo sa rozsvietil semafor na zelenú, vrazil do vtákov rýchlosťou 60 km/h.

Údajný incident nahlásil polícii okoloidúci, ktorí počuli zvuk motora auta, keď zrýchľoval. Veterinár vykonal pitvu holuba a určil jeho príčinu smrti ako traumatický šok. Vzhľadom na jeho prácu profesionálneho vodiča polícia opísala jeho činy ako „veľmi zlomyseľné“ – čo ich prinútilo pristúpiť k nezvyčajnému zatknutiu, uviedla televízna sieť Fuji.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy