Zatiahnuté
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Muž odišiel z domu bosý a bez bundy. Po nezvestnom Mariánovi pátra celá dedina
Zdielať na

Muž odišiel z domu bosý a bez bundy. Po nezvestnom Mariánovi pátra celá dedina

ZUBROHLAV / Dobrovoľní hasiči pátrali po mužovi, ktorý v nedeľu 26. novembra odišiel z domu. Podľa slov matky si nevzal ani topánky a vetrovku.

Matka ôsmich dospelých detí prosí o pomoc pri hľadaní jej syna, ktorý s ňou v rodinnom dome býval. Odišiel a viac sa nevrátil. V utorok po ňom pátralo približne tridsať dobrovoľných hasičov zo Zubrohlavy aj Štefanova nad Oravou, členovia Oravského záchranného systému a rodina nezvestného. Nezvestný Marián odišiel z domu skoro ráno, pričom nechal za sebou otvorené vchodové dvere. Na chlad z vonku sa zobudila jeho mama, ktorá zalarmovala príbuzných i známych a začalo sa pátranie. 

"Odišiel, ale bol slabo oblečený, videla som všetko na vešiaku, bol len v svetri. Hľadajú ho od nedele, stopy v snehu viedli len k bránke a odtiaľ nič," uviedla matka Mariána. Starosta Zubrohlavy Lukáš Remeš informoval, že muža intenzívne hľadali a stále pokračujú. "Prešli sme rieky, potoky," dodal. Po 45-ročnom mužovi rozbehli pátranie.

Pátraciu akciu skomplikoval sneh

Po nezvestnom pátrali aj na terénnych autách aj na štvorkolkách. Pátranie skomplikoval čerstvo napadnutý sneh, ktorý prikryl všetky stopy. V teréne v okolí Zubrohlavy a blízkej obce Klin ho nenašli. "Pokračujeme v pátraní na smer Bobrov. Klin sme už prešli celý, tam sa nenašlo nič," povedal člen oravského záchranného systému Jozef Gavran. 

Aj napriek veľkej snahe sa muža nepodarilo vypátrať. "Akékoľvek informácie k nezvestnému mužovi máte, je potrebné ich oznámiť na telefónne číslo 158 alebo napísať súkromnú správu na facebookovej stránke policajného zboru," uviedla hovorkyňa KR PZ Žilina Gabriel Kremeňová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy