Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Za 12 vstrekovačov 8 rokov väzenia: Obvinený okradol muža a zlomil mu ruku
Zdielať na

Za 12 vstrekovačov 8 rokov väzenia: Obvinený okradol muža a zlomil mu ruku

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / 49-ročný muž bol obvinený zo zločinu lúpeže. Ukradol vstrekovače do motorových vozidiel. Za tento zločin mu hrozí 8 rokov väzenia.

Obvinený mal napadnúť 55-ročného muža a okradnúť ho o vstrekovače do motorových vozidiel. "S poškodeným mužom sa obvinený stretol po predchádzajúcej telefonickej dohode. Poškodený pre neho vykonal diagnostiku 12 vstrekovačov do motorových vozidiel, za ktoré mu mala byť uhradená suma vo výške 180 eur," informovala trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Vstrekovače priniesol na dohodnuté miesto v krabici. Podľa slov hovorkyne obvinený nechcel zaplatiť za vstrekovače a začal 55-ročnému mužovi vulgárne nadávať a vyhrážať sa násilím, ak mu krabicu dobrovoľne neodovzdá.

Nezostalo iba pri slovách

 "Po tom, ako si poškodený vzal krabicu so vstrekovačmi do ľavej ruky, obvinený ho fyzicky napadol. Udrel ho päsťou do tváre, vykrútil mu pravú ruku v oblasti zápästia a zmocnil sa krabice. Nasadol do svojho vozidla a pri pokuse o odjazd poškodeného zachytil spätným zrkadlom," dodala Kuzmová. 

55-ročný muž utrpel zlomeninu pravej ruky v oblasti zápästia, odreniny a opuch v oblasti tváre. "Muža, ktorý sa mal lúpeže dopustiť, kriminalisti z Bánoviec nad Bebravou v krátkom čase zadržali a umiestnili v cele policajného zaistenia," uviedla hovorkyňa. Policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy