Skoro jasno
19°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Vykoľajil sa vlak. Doprava je v tomto úseku prerušená
Zdielať na

Vykoľajil sa vlak. Doprava je v tomto úseku prerušená

BRATISLAVA / O pol desiatej predpoludním sa pri posunovacích prácach na železničnej stanici v Palárikove vykoľajil vagón. Trať, po ktorej chodia aj vlaky z Budapešti do Prahy, bola neprejazdná až do tretej popoludní. Meškanie mali nielen vlaky, ale aj náhradné autobusy. A s meškaním musia cestujúci počítať aj do budúcna, pre obmedzenú rýchlosť.

Pri posune nákladných vozňov v stanici Palárikovo sa vykoľajil takzvaný rakváč. Tak nazývajú železničiari uzavretý vozeň slúžiaci na prepravu obilia. Z jednej koľaje nad druhú ho posúval súkromný dopravca NZ Rail. "Pri prestavovaní došlo k technickej chybe a prvý vozeň za mašinou vypadol z koľaje. Zapratal aj hlavnú koľaj, po ktorej jazdia osobné vlaky, rýchliky aj EC," priblížil Vojtech Šebeň, prednosta stanice Nové Zámky.

Nebezpečné naklonenie vagóna viedlo k okamžitému prerušeniu dopravy v Palárikove, na trati Nové Zámky – Bratislava, ktorá je súčasťou medzinárodnej trate Budapešť – Berlín.

Niektoré vlaky tak mali meškanie aj viac ako 2 hodiny a 2 vlaky museli byť odrieknuté úplne. Cestujúci si museli na náhradný autobus počkať. "Po nehode sme v snahe zabezpečiť náhradnú autobusovú dopravu oslovili 11 autobusových dopravcov. Bohužiaľ do nehodou ovplyvnených staníc sa niektoré dostali až po 2 hodinách," informoval Dominik Drevický, hovorca ZSSK.

Súkromný dopravca zabezpečil vozidlo na odstránenie následkov, po tretej popoludní už bola sprevádzkovaná jedna vedľajšia koľaj. "Aktuálne sa môže jazdiť cez železničnú stanicu Palárikovo len po jednej koľaji s obmedzenou rýchlosťou, čas sprejazdnenia druhej koľaje zatiaľ nevieme predpokladať," uviedol Drevický. Príčinu vykoľajenia vozňa prešetrujú odborníci

Súvisiace články

Najčítanejšie správy