Skoro jasno
20°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Opitá vodička sa s autom prevrátila do potoka. Nafúkala takmer 3 promile
Zdielať na

Opitá vodička sa s autom prevrátila do potoka. Nafúkala takmer 3 promile

SLOVENSKÁ VOLOVÁ / Keď zbadala kameru, z policajného auta nechcela vystúpiť. A niet sa čo čudovať. Obvinená vodička v piatok ráno nafúkala takmer 3 promile po tom, ako sa s autom prevrátila do potoka. Stav, v ktorom si sadla za volant považujú odborníci za ťažký stupeň opitosti. Svoj trest si vypočula už za triezva.

Tri dni strávila v cele policajného zaistenia, odkiaľ ju priviezli pred sudcu. Keď zbadala kameru, z policajného auta sa jej veľmi vystupovať nechcelo. Za volant si sadla v piatok ráno medzi obcami Slovenská Volová a Gruzovce. Na hlavnú cestu ani nedošla, havarovala hneď na tej lesnej. Vozidlo sa prevrátilo do potoka, vodička v ňom zostala zakliesnená. Nebyť pozorných vodičov, mohlo sa to skončiť tragicky. Nafúkala totiž takmer 3 promile.

Polícia ju obvinila z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Triezva už všetko ľutovala. "Je mi to ľúto, ale už ma nechajte," hovorí obvinená vodička.

"Obvinená bola uznaná za vinnú pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, za čo jej súd uložil podmienečný trest odňatia slobody s určenou skúšobnou dobou 12 mesiacov," informuje Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. Zároveň jej bol uložený trest viesť všetky motorové vozidla po dobu troch rokov. Trestný rozkaz je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy