Polojasno
17°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Dodávka sa čelne zrazila s autobusom: Vodič bojuje v nemocnici o život
Zdielať na

Dodávka sa čelne zrazila s autobusom: Vodič bojuje v nemocnici o život

PARTIZÁNSKE / Šesť zranených, z toho jedného ťažko zraneného človeka, si vyžiadala dopravná nehoda, ktorá sa stala ráno v Partizánskom. Zrazil sa tu autobus s dodávkou. Jej vodič podľa svedkov prešiel náhle do protismeru. Vodič autobusu zrážke už zabrániť nedokázal.

Premávku na najvyťaženejšom cestnom úseku v meste zablokovala vážna nehoda. Autobus sa s dodávkou zrazil na rovnom úseku cesty. Na mieste nebola žiadna brzdná dráha.

Vodič dodávky smeroval do Topoľčian. Podľa svedkov náhle prešiel do protismeru. "Zrazu prešiel do protismeru, kde sa zrazil s autobusom, v ktorom sa viezlo 10 cestujúcich," informuje Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne. 

Okoloidúci okamžite volali pomoc

O pár minút boli na mieste hasiči a záchranári. "V autobuse boli piati zranení, v dodávke ťažko zranený vodič," uviedol Rastislav Balogh, riaditeľ Hasičského a záchranného zboru Partizánske.

Vodič dodávky zostal zakliesnený, von mu pomáhali hasiči. "Vodič dodávky utrpel ťažké zranenia a bojuje o život v nemocnici," uviedla Kuzmová. 

Ľudia, ktorí cestovali v autobuse, boli pri vedomí. Previezli ich do okolitých nemocníc. Ďalší skončili s poraneniami hlavy v bojnickej nemocnici. Po náraze sa z dodávky na cestu vysypalo množstvo mäsových výrobkov. O ich osude rozhodnú hygienici. Väčšina skončí v kafilérii. "Škoda na aute bola 20 000 eur, rovnaká aj na autobuse," hovorí Kuzmová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy