Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Strelec zo Sabinova je na slobode. Polícia ho pustila bez obvinenia
Zdielať na

Strelec zo Sabinova je na slobode. Polícia ho pustila bez obvinenia

SABINOV / Podozrivý muž, ktorého policajti zadržali po streľbe v Sabinove, je na slobode. Policajti ho pustili bez toho, aby ho obvinili. Vyšetrovanie vo veci trestného činu výtržníctva však naďalej prebieha. Výstrely padli síce z plynovej zbrane, no v prípade, že by takúto zbraň niekto vytiahol na človeka s ostrou zbraňou, mohlo by to mať vážne následky.

"Išiel do večierky, prišiel nazad a jeden chlap hovorí, choďte ďalej, lebo strelí," povedal 12-ročný svedok incidentu. Streľba neďaleko centra mesta vystrašila obyvateľov Sabinova. Ľudia v panike utekali domov. Stalo sa pred miestnou večierkou blízko frekventovanej križovatky. Polícia nasadila do akcie aj špeciálne zložky. Krátko na to skončil v putách podozrivý muž. Ten sa pred kamerami ku streľbe nielen priznal, ale aj vysvetlil svoje konanie.

"Áno, áno, strieľal som. Pripravoval som sa na Silvestra," uviedol zadržaný muž. Podozrivého muža odviedli policajti v putách. No doma bol skôr než padlo nejaké obvinenie voči konkrétnej osobe. Pokúšali sme sa ho osloviť, no je manželka nám len povedala, že nie je doma a zatvorila dvere. Polícia však upozorňuje, že vyšetrovanie naďalej prebieha.

"Podozrivý muž bol prepustený zo zadržania. Vyšetrovanie vo veci trestného činu výtržníctva naďalej prebieha. Sú vykonávané všetky potrebné procesné úkony," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová. Po novom sú už nejaký čas registrované aj plynové zbrane. Niektoré sú hotové repliky tých skutočných. Plynová pištoľ používa len takzvané poplašné náboje. No zvuk a dizajn zbrane môže u reálne ozbrojeného človeka vyvolať aj inú reakciu ako útek. "Taký odbornejší človek to rozozná, ale tiež len zblízka. Keď niekto niečo robí s plynovou zbraňou a niekto iný má zbrojný preukaz a ostrú zbraň. Tak on z diaľky nevidí, čo robí," avizoval predajca zbraní Ladislav Norko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy