Oblačno
13°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Ľudia prežívali paniku. Muž mal v centre mesta strieľať po ľuďoch
Zdielať na

Ľudia prežívali paniku. Muž mal v centre mesta strieľať po ľuďoch

SABINOV / Streľba neďaleko centra mesta vystrašila obyvateľov Sabinova. Ľudia v panike utekali domov. Stalo sa pred miestnou večierkou blízko frekventovanej križovatky. Polícia nasadila do akcie aj špeciálne zložky. Krátko na to skončil v putách podozrivý muž. Vraj sa takto pripravoval na Silvestra.

Stalo sa to vo večerných hodinách. Pred miestnou večierkou zrazu padli výstrely. Čo tomu predchádzalo nateraz nevedno. Na miesto vyslala polícia viaceré zložky vrátane príslušníkov špeciálneho útvaru. Krátko na to skončil v rukách policajtov podozrivý muž. Ten sa pred kamerami ku streľbe nielen priznal, ale aj vysvetlil svoje konanie. "Áno, áno, strieľal som. Pripravoval som sa na Silvestra," povedal zadržaný muž.

Stalo sa to v miestach neďaleko centra mesta. A svedkom incidentu boli aj malé deti. "Videl som to na vlastné oči," opísal 12-ročný svedok. "Pri incidente nedošlo k zraneniu osôb. Na preverenie udalosti boli vyslané viaceré policajné zložky," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Miesto pred večierkou polícia uzavrela. Na zemi zaistili viaceré nábojnice. Nateraz polícia nepotvrdila, či zbraň bola plynová alebo ostrá. Zatiaľ nie je známy ani motív samotného konania. Zadržaný muž chvíľami ťažko argumentoval, preto mu nebolo dobre rozumieť. "Polícia obmedzila na osobnej slobode podozrivú osobu. Prípadom sa intenzívne zaoberáme a preverujeme všetky okolnosti tejto udalosti," dodala na záver Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy