Jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Lyžiarska sezóna začína: Kde sú najlepšie podmienky?
Zdielať na

Lyžiarska sezóna začína: Kde sú najlepšie podmienky?

RAKÚSKO / Na lyžiarsku sezónu sa postupne začínajú pripravovať mnohé strediská. Najlepšie podmienky sú teraz hlavne na rakúskych ľadovcoch. Dobrou správou je, že už aj v Tatrách testovali zasnežovací systém.

​Najlepšie podmienky sú aktuálne na rakúskych ľadovcoch, na Slovensku si budeme musieť ešte chvíľu počkať. "Tu máme istotu, že bude sneh, výborne sa tu trénuje a navyše to tu nie je preplnené ako ostatné ľadovce v tomto čase," povedal návštevník strediska. Na korutánsky ľadovec Molltaler chodia hneď po otvorení trénovať hlavne lyžiarske tímy. "U nás v Taliansku ešte sneh nie je, takže sme sa prišli rozlyžovať sem," dodal ďalší zahraničný návštevník. 

"Aj tatranské svahy majú svoje čaro. Výhoda tohto ľadovca je, že už v novembri môžeme začať lyžovať. Preto keď sa otvorí stredisko v Jasnej, tak už sme rozlyžovaný natoľko, že do toho vhupneme rovnými nohami," uviedol k veci Marián Galajda, hovorca lyžiarskych stredísk. Dodal, že v stredisku Tatranská Lomnica majú za sebou prvé testy zasnežovania. "Dobrá správa je, že všetko funguje, ale čakáme na to, kým bude dlhšiu dobu chladnejšie, aby sme to mohli spustiť," informoval hovorca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy