Skoro jasno
23°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Hlavný vinník v prípade tragickej naháňačky luxusných áut na Orave už svoj trest nedostane
Zdielať na

Hlavný vinník v prípade tragickej naháňačky luxusných áut na Orave už svoj trest nedostane

ŽILINA / V prípade tragickej naháňačky troch Poliakov, ktorá sa udiala na Orave pred piatimi rokmi, muž, ktorý bol označovaný ako hlavný vinník, svoj trest už určite nikdy nedostane.

​​Zábery z tragického konca pirátskej jazdy trojice Poliakov zachytila kamera v aute vodiča, ktorého tesne predtým predbiehali na svojich drahých autách. Pri tejto havárii zomrel 57-ročný muž z okresu Dolný Kubín. Podľa obžaloby najväčší podiel viny na tejto tragédii niesol Marcin, ktorý šoféroval čierne Porsche. "Obvinený si je vedomý toho, čoho sa dopustil, a svoje konanie ľutuje. Na každom úkone prejavuje veľkú ľútosť aj vo vzťahu k poškodeným za to, čo sa stalo," uviedol dozorujúci prokurátor.

​Marcin bol najprv vo vyšetrovacej väzbe, no potom bol prepustený na slobodu s tým, že ho čakal súdny proces. "Obžalovaným je kladené za vinu úmyselné všeobecné ohrozenie. Ten následok smrti je kvalifikovaný z nedbanlivosti," priblížil prokurátor. "Vo veci tragickej dopravnej nehody bolo hlavné pojednávanie na Okresnom súde v Žiline odročené a ďalší termín bol zrušený z objektívnych dôvodov na strane Marcina L.," informoval ​Martin Kokles, hovorca Krajskej prokuratúry Žilina.

Hrozilo mu až 20 rokov väzenia. No svoj trest už nikdy nedostane. Žiaľ, Marcin, rovnako ako muž, do ktorého narazil so svojím autom, už nie je medzi živými. Podľa dobre informovaného zdroja TV JOJ sa sám rozhodol ukončiť svoj život. 

Ďalší Poliak - Adam, ktorý sa zúčastnil nešťastnej naháňačky, dostal trojročnú podmienku po dohode o vine a treste. Súdny proces teda čaká už len jedného z trojice mužov, a to Lukasza. Tomuto hrozí strata slobody až na desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy