Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Pracovník skolaboval na vysokom stožiari. Napriek pomoci kolegu a vrtuľníka zomrel
Zdielať na

Pracovník skolaboval na vysokom stožiari. Napriek pomoci kolegu a vrtuľníka zomrel

DOLNÝ KUBÍN / Pracovník (59) telekomunikačných služieb skolaboval na vysokom stožiari počas výmeny sieťových antén. Prvú pomoc mu poskytol kolega. Žiaľ, márna bola aj pomoc leteckých záchranárov, hasičov i zdravotníkov.

​Na stožiari bol so svojím kolegom, s ktorým 5 rokov pracoval. Boli to zároveň aj najlepší kamaráti. Práca vo výškach mu nikdy nerobila problém. Vo výške 30 metrov prišlo Banskobystričanovi zle, ratoval ho jeho kamarát. Kamarát nám mimo kameru povedal, že zrazu v koši muž na stožiare odpadol a volal rýchlo záchranárov. 

"Došlo k zástave obehu. Prvú pomoc mu poskytol a resuscitáciu zahájil svedok, ktorý bol v tom čase pri ňom," vyjadrila sa Zuzana Hopjaková, hovorkyňa Air - Transport Europe. Pri záchrane zasahoval aj vrtuľník. "Po pristáti vrtuľníka vedľa stožiara pomocou istenia sa dostal záchranár k pacientovi. Okamžite pokračoval v resuscitácii, pomocou aj prístroja. Následne sa k nemu pridali aj hasiči lezci," dodala Hopjaková.

Muža museli najskôr dostať na zem

"Lezecká skupina bola nápomocná, z 30 metrov zlaňovali zranenú osobu na zem, kde boli nápomocní. A vynášali prvú predlekársku pomoc na stožiar," opísal Anton Vozataj, veliteľ zásahu Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Dolnom Kubíne. Avšak aj napriek snahe, 59-ročného muža sa nepodarilo zachrániť.

Touto udalosťou sa už zaoberá polícia. "Polícia sa k prípadu zatiaľ nevyjadruje, nakoľko nedisponuje stanoviskom obhliadajúceho lekára," informovala Zuzana Šefčíková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy