Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hrôzostrašná nehoda v Košiciach. Študentku zrazila električka
Zdielať na

Hrôzostrašná nehoda v Košiciach. Študentku zrazila električka

KOŠICE / Vážna dopravná nehoda sa vo štvrtok 16. novembra stala v Košiciach. Pod električkou skončilo 18-ročné dievča z Portugalska. Tínedžerku museli spod električky dostať hasiči. Polícia má k dispozícii kamerový záznam.

Podľa informácii z miesta nehody išla chodkyňa po priechode pre chodcov, pričom vošla náhle do dráhy električky. Tá zrážke už nedokázala zabrániť.

Mladé dievča museli spod električky, ktorá ju stiahla pod podvozok, vyťahoval hasiči pomocou takzvaných vzduchových vankúšov. Ihneď po vyprostení jej poskytovali prvú pomoc. "Záchranári po prvotnom ošetrení mladú ženu s polytraumou transportovali do nemocnice v Košiciach," informovala Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Ako presne sa mladé dievča dostalo pod električku, či pochybila ona alebo sa vodič dostatočne nevenoval jazde, môže napovedať aj kamerový záznam z električky. "Vodič električky sa na mieste podrobil dychovej skúške, ktorá prítomnosť alkoholu v jeho dychu nepotvrdila," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice.

Na miesto prišiel aj policajný znalec, ktorý spoločne s dopravnými policajtmi nehodu zadokumentovali. "Polícia bližšie okolnosti tejto dopravnej nehody zisťuje," ozrejmila Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy