Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Mladík, ktorý mal zavraždiť svoju 21-ročnú priateľku, sa postavil pred súd
Zdielať na

Mladík, ktorý mal zavraždiť svoju 21-ročnú priateľku, sa postavil pred súd

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Sú to štyri dni, čo Slovenskom otriasla tragická smrť mladej Šarloty, ktorú našli dobitú v byte na sídlisku v Novom Meste nad Váhom. Polícia obvinila z vraždy jej priateľa. 23-ročný Daniel mal ženu zmlátiť päsťami na nepoznanie a uškrtiť ju. Mladíka predviedli pred sudcu.

Problémový odmalička. Takto hovoria o 23-ročnom Danielovi ľudia, ktorí ho poznajú. To, že by dokázal vraždiť, však šokovalo všetkých. Podľa polície to bol práve on, kto pred štyrmi dňami brutálnym spôsobom siahol na život 21-ročnej Šarloty. "Na základe vykonaných dôkazov, ochoty svedkov prispieť k objasneniu tohto skutku a predbežnej správy súdnych znalcov z vykonanej pitvy, mal vyšetrovateľ za dostatočne preukázané, že poškodenej úmyselne spôsobil smrť jej 23-ročný priateľ. Ten mal poškodenú úmyselne usmrtiť kombináciou úderov päsťami do hlavy a škrtením," informovala Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

​Podľa informácií TV JOJ mala byt mladá žena dobitá v tvári na nepoznanie. Čo bolo motívom mladíkovho surového konania zostava záhadou. Susedia však spoza ich dverí v paneláku v Novom Meste nad Váhom počuli krik a plač pravidelne. Nie je vylúčené, že Šarlota bola priateľom dlhodobo týraná. "Počula som len to, že sa tam bijú. Keby som vedela, že sa niečo také stane, ja si ju zoberiem, ja už som ju raz mala, lebo ju zbil," opísala suseda Magdaléna. 

"Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne vzniesol obvinenie voči 23-ročnému mužovi za obzvlášť závažný zločin vraždy," doplnila Kuzmová. Po vznesení obvinenia žiadal prokurátor pre Daniela väzobné stíhanie. Po asi hodinu trvajúcom pojednávaní sudca rozhodol podľa očakávania a vzal ho do väzby. "Okresný súd sa stotožnil s návrhom prokurátora čo do dôvodov preventívnej väzby, nestotožnil sa ale s útekovou väzbou, preto bola podaná sťažnosť," informovala prokurátorka Petronela Prokešová.

Danielovi hrozí za vraždu priateľky až 20-ročné väzenie. Podľa informácií TV JOJ už bol v minulosti trestaný, keď fyzicky zaútočil na vlastnú matku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy