Skoro jasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Smrť ženy, ktorú našli v byte vo Vranove vyšetrujú ako vraždu. Polícia zadržala syna obete
Zdielať na

Smrť ženy, ktorú našli v byte vo Vranove vyšetrujú ako vraždu. Polícia zadržala syna obete

VRANOV NAD TOPĽOU / Polícia vyšetruje tragédiu, ktorá sa stala v jednom z bytov vo Vranove nad Topľou. Bez známok života v ňom objavili 63-ročnú ženu. Po prvotných úkonoch začala polícia trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy. Ako podozrivý skončil v rukách polície syn obete. Ten žil s mamou v jednom byte.

Že sa v byte stalo zrejme niečo zlé, na to už prišiel aj obhliadajúci lekár, ktorý nevylúčil cudzie zavinenie. Prípad si následne prevzal krajský policajný vyšetrovateľ. Na mieste činu zaznamenávali stopy niekoľko hodín. Telo nebohej ženy bolo prevezené na pitvu. "Keďže išlo o násilné úmrtie, vyšetrovateľ KR PZ v Prešove začal trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Čo sa v byte na prvom poschodí dialo, to ukáže zrejme až policajné vyšetrovanie. Podľa susedov bolo z bytu neraz počuť krik, najmä keď mladý muž prišiel podnapitý domov. "Tam bolo počuť búchanie a on strašne kričal," opísala známa nebohej.

Na základe získanej dôkaznej situácie bol zadržaný a obmedzený na osobnej slobode 24-ročný muž, syn obete, ktorý je podozrivý zo spáchania uvedeného trestného činu. "Polícia na prípade intenzívne pracuje. Zákon pri tomto zločine stanovuje pre páchateľa trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov. Muž bol umiestnený do cely policajného zaistenia," priblížila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy