Polojasno
13°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Požiar chatky v záhradkárskej oblasti: Vo vnútri našli osobu bez známok života
Zdielať na

Požiar chatky v záhradkárskej oblasti: Vo vnútri našli osobu bez známok života

KOŠICE / Záchranné zložky zasahovali pri požiari chatky v záhradkárskej lokalite na Bosákovej ulici v Košiciach. K požiaru malo dôjsť v utorok 14. novembra pred siedmou hodinou ráno. Podľa informácií TV JOJ sa vo vnútri nachádzala jedna osoba.

Plamene pohltili jednu z chatiek pred 7. hodinou ráno. Podľa informácií TV JOJ sa mala v chatrči zdržiavať jedna osoba.

​Plamene bolo vidieť až z neďalekého sídliska, na miesto ihneď vyrazili hasiči ale aj policajti. Keďže požiar bol už vo vysokom štádiu horenia, hasenie bolo zložitejšie. Po úplnom uhasení našli v troskách obhorené telo. "Jedná sa o torzo uhorelého človeka, ktorý sa stal obeťou požiaru záhradnej chatky. Vzhľadom ku stupňu poškodenia nie je možné v danom prípade identifikovať obeť, ani to či sa jedná o muža alebo ženu. Ďalšie bude musieť napovedať pitva," informoval obhliadajúci lekár Oto Mižík.

To, či požiar niekto úmyselne založil alebo sa plamene rozšírili od niečoho iného zisťujú. "Zásah hasičov si vyžiadal aj použitie termovíznej kamery a pretlakového ventilátora na odvetranie priestoru. Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu šetrenia," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru HaZZ v Košiciach Jana Matis Libová.s tým, že predbežná škoda bola vyčíslená na 5000 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy