Jasno
11°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Taxikár mal zraziť dievča, ktoré ležalo na zemi. Po zrážke ušiel z miesta
Zdielať na

Taxikár mal zraziť dievča, ktoré ležalo na zemi. Po zrážke ušiel z miesta

NITRA / 16-ročné dievča, ktoré vraj sedelo, alebo ležalo na ceste zrazilo osobné auto. Stalo sa to v Nitre, v tesnej blízkosti nemocnice. Vodič, ktorý tínedžerku zrazil však nezastavil a z miesta ušiel.

K nehode došlo počas víkendu nadránom okolo 5 hodiny. 16-ročné dievča spolu s kamarátmi išlo po chodníku popri nemocnici. "Mladíci šli okolo a jeden z nich hovoril, že ona sa od nich odtrhla a strane od nich sadla si na zem alebo ľahla," povedala svedkyňa Viera.

Skôr, ako mladíci dokázali k tínedžerke dobehnúť, okolo prechádzalo osobné auta a prešlo ju. "Bol to Mercedes a taxík, zrejme tí mladíci čo tu boli s ňou vedeli, že to bol taxík," dodala svedkyňa.

Podľa svedkov, potom, ako taxikár dievča zrazil vôbec nezastavil a z miesta ušiel. "Tam nijaká dievčina, že bola zrazená asi ušiel, že vodič dievča prešiel a ani nezastal sa tu rozčuľovali, že vodič dievča prešiel a ani nezastal," doplnila svedkyňa. 

Policajti po vodičovi hneď začali pátrať a ťažko zranené dievča previezli záchranári do fakultnej nemocnice v blízkosti, ktorej aj došlo k zrážke. "Prišlo sem policajné auto a aj veľká sanitka s majákmi," povedal svedok Vladimír. "Vzhľadom na závažnosť jej stavu a vek bola prevezená do iného zdravotníckeho zariadenia," informovala Tatiana Kubinec, hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre.

Netrvalo dlho a policajti vodiča vypátrali. Na mieste sa našiel aj znak z auta, ktoré dievča zrazilo. "32-ročný vodič sa pravdepodobne plne nevenoval riadeniu následkom čoho došlo ku stretu s chodkyňou," ozrejmila Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Či išlo skutočne o vodiča taxíka nám polícia nepotvrdila ale ani nevyvrátila. Nehoda je stále v štádiu vyšetrovania. "Začali sme stíhanie pre ublíženie na zdraví," dodala Šinková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy