Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Matej, ktorý pobodal ženu vo vlaku, skončil pred súdom. Sudca ho poslal do väzby
Zdielať na

Matej, ktorý pobodal ženu vo vlaku, skončil pred súdom. Sudca ho poslal do väzby

BRATISLAVA / 29-ročný Matej, ktorý pobodal študentku vo vlaku, už sedí vo väzbe, o ktorej rozhodovala sudkyňa mestského súdu v Košiciach. Muž si po celý čas skrýval tvár a ani na jednu z otázok novinárov nereagoval. V pojednávacej miestnosti k skutku nevypovedal.

Matej, ktorý 1. novembra pobodal mladú ženu niekoľkokrát do krku, poputuje do väzby. Rozhodla o tom sudkyňa mestského súdu. Podľa informácií TV JOJ prokurátor uviedol dva body, pre ktoré mala byť väzba schválená. A to z dôvodu, aby 29-ročný obvinený neušiel a neskrýval sa, a rovnako z preventívnej väzby. 29-ročného Mateja doviezla na súd policajná eskorta v putách, pričom ďalšie 4 autá zabezpečovali priestor naokolo. Mladík si po celý čas zakrýval tvar a na otázky novinárov nereagoval.

"Môj klient bol vzatý do väzby z dôvodu tzv. útekovej a preventívnej väzby. Proti rozhodnutiu zatiaľ sťažnosť nepodal, ponechá si lehotu na rozhodnutie, ktorá je tri dni. Čo sa týka jeho výsluchu, ku skutku nevypovedal, vypovedal len k svojím osobným pomerom a k návrhu prokurátora na jeho vzatie do väzby," uviedol obhajca obvineného Tomáš Polák s tým, že obvinený po rozhodnutí súdu ihneď smeroval do Ústavu na výkon väzby a Ústavu na výkon trestu odňatia slobody na Floriánskej ulici v Košiciach. Polák nechcel komentovať zdravotný stav klienta a je podľa neho v súčasnosti ťažké predpokladať, kedy by sa mohol začať súdny proces. Lehota na podanie sťažnosti voči rozhodnutiu o väzbe mu v podstate začína plynúť od pondelka 6. novembra. Má na to tri pracovné dni.

Podľa našich zistení sa mal muž v minulosti údajne liečiť na psychiatrii a taktiež bol odsúdený za drogy. Aj preto budú znalci skúmať, či v čase skutku bol mladík príčetný. Na súde sa k incidentu nevyjadril. Podľa znenia obvinenia mal muž študentku zasiahnuť najmenej päťkrát do krku, pričom keď sa bránila, poranil jej aj pravú ruku. Potom z kupé vybehol von, tam ho však spacifikovali cestujúci, ktorí na ňom ležali až do príchodu policajtov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy