Oblačno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zásah NAKA v prípade terorizmu: Zadržali jednu osobu a našli niečo podozrivé
Zdielať na

Zásah NAKA v prípade terorizmu: Zadržali jednu osobu a našli niečo podozrivé

POLTÁR / Zásah LYNX komanda a príslušníkov NAKA v Poltári súvisel s terorizmom. Podľa zdroja TV JOJ vtrhli do minimálne dvoch bytov. V jednom mali zadržať obvineného muža, v druhom našli niečo podozrivé. Prišiel aj pyrotechnik a niektoré byty evakuovali.

Miestni obyvatelia počuli buchot už o tretej v noci. Policajtov zaujímal jeden z bytov na najvyššom poschodí. Dovnútra sa pravdepodobne dostali násilím. Prvotný zásah mali vykonať príslušníci špeciálnej jednotky LYNX commando.

Hovorkyňa uviedla, že zadržali jednu osobu. Podľa zdroja TV JOJ ide o muža z Poltára. V čase zásahu mu už bolo vznesené obvinenie. Okolo siedmej ráno ho mali eskortovať na výsluch do Bratislavy. "V rámci akcie došlo k zadržaniu jednej osoby ako obvineného a sú vykonávané ďalšie zaisťovacie úkony vrátane domových prehliadok v okrese Poltár," informovala polícia na sociálnej sieti.

Či ho zadržali v byte na Sklárskej ulici, netušia ani susedia. Niektorí však uviedli, že v byte zrejme nikto nebýva, z času na čas ho prídu skontrolovať. Jeho majiteľka s nami odmietla komunikovať. "V rámci tejto akcie boli vykonané rôzne zaisťovacie úkony vrátane domových prehliadok," informovala Zuzana Hrabovská, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky. Pri vyšetrovaní NAKA úzko spolupracovala s vojenským spravodajstvom.

Čoho sa mal obvinený dopustiť, prípadne čo sa pri domových prehliadkach podarilo zaistiť, policajti zatiaľ nekonkretizovali. Po meste sa ale povráva, že muž na seba upozornili príspevkami na sociálnej sieti. "Vzhľadom k prebiehajúcim procesným úkonom nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla Hrabovská.

Pri zaisťovaní niektorých vecí bol však potrebný pyrotechnik, čo by mohlo znamenať, že v byte boli uskladnený nebezpečný materiál. Počas tejto doby dokonca evakuovali obyvateľov z niekoľkých bytov.

Zásah policajti NAKA ukončili okolo obeda po približne deviatich hodinách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy