Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Na jednom z bratislavských sídlisk malo dôjsť k streľbe. Polícia už strelca zadržala
Zdielať na

Na jednom z bratislavských sídlisk malo dôjsť k streľbe. Polícia už strelca zadržala

BRATISLAVA / V utorok 24. októbra došlo v bratislavskom Ružinove k streľbe. Muž mal z plynovej pištole strieľať na ženu nachádzajúcu sa na chodbe. Na mieste zasahovala desiatka policajtov a privolali aj záchranárov.

K streľbe v jednom z vchodov na Albrechtovej ulici došlo krátko pred 11. hodinou dopoludnia. V panelovom 3-poschodovom dome má bývať podľa slov susedov 55-ročný muž, ktorý trpí psychickou poruchou a už viackrát sa na neho sťažovali na úrade. Po tom, ako počuli výstrel, susedia volali záchranné zložky.

Igor mal po otvorení dverí vystreliť na ženu, ktorá rýchlo utiekla. "On je schizofrenik a nechce sa liečiť. Na miestnom úrade o tom vedia. Ja som to tam bol hovoriť, čo nám tu robí. V noci chodí, otvára, zatvára, búcha, premiestňuje topánky - chorý človek. Voľačo tu zapaľoval doma minule. Ja neviem na čo sa vyhovárajú. Hovorím - čaká sa, až sa niečo stane," priblížil Igorov sused Michal. Podľa obyvateľov bolo výstrel počuť práve z bytu zadržaného muža. V tom čase s ním bola doma aj jeho mama.

Muž odmietal z bytu vyjsť

Na miesto dorazila desiatka policajtov, kriminalisti, kukláči aj policajný vyjednávač. Muž ale odmietal z bytu vyjsť a aj s nimi komunikovať. Následne sa rozhodol utiecť cez okno na druhej strane bytu. Vyhodil lano a pomaly liezol dole. Nešiel však rýchlo. Časť jednej nohy má amputovanú a od kolena dole má protézu. Policajti ho rýchlo chytili a zaistili aj zbraň. Našťastie išlo o plynovú. 55-ročného strelca policajti zadržali a predviedli na výsluch. K jeho mame, ktorá bola v šoku, privolali záchranárov.

Mama vraj synovu chorobu odmieta prijať

87-ročná dôchodkyňa našťastie nebola zranená, no bola v šoku. Prevoz do nemocnice odmietla. Podľa miestnych ľudí je Igor samotár, nekonfliktný a veľmi nerozpráva. Nadchnú ho len jaskyne, ktoré intenzívne navštevoval pred amputáciou. Okrem, toho, že je chorý, mu tento zdravotný zákrok nepomohol. Kvôli tomu sa mal uzavrieť a vyše roka nevychádzal von. Jeho mama vraj synovu chorobu odmieta prijať.

Podľa susedov tu neboli policajti, záchranári, či súdni úradníci po prvý raz. Hádky a krik z bytu na prvom poschodí boli počuť stále aj v minulosti. To, či sa 55-ročný Igor po výsluchu vráti domov alebo podstúpi vyšetrenia, či liečenie, sa zatiaľ nevie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy